Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μέτωπο στα δουλεμπορικά ιδιωτικά γραφεία εργασίας

Να δοθεί έμπρακτη αγωνιστική απάντηση με οργάνωση σειράς κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο νόμο - τερατούργημα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για την επέκταση της δράσης των ιδιωτικών γραφείων εργασίας και την καθιέρωση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αποφασίστηκε στη σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών δράσης και συνδικαλιστών, που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της «Εργατικής Ενότητας», παράταξης που στηρίζεται από δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι 24 πρωτοβάθμιων σωματείων και δραστήριοι συνδικαλιστές από πολλούς χώρους. Στη σύσκεψη καθορίστηκε κινητοποίηση για την ενημέρωση και δραστηριοποίηση των εργαζομένων για τα ζητήματα απασχόλησης και εργασιακών σχέσεων. Αμεσα θα γίνει πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους δουλιάς και θα οργανωθούν άλλες μορφές διαμαρτυρίας που πιθανά θα κορυφωθούν με μεγάλο συλλαλητήριο.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα πρέπει να αμφισβητούν, να απορρίπτουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να στοχεύουν στην ανατροπή της. Στις κινητοποιήσεις πρέπει να αναδεικνύεται η αναγκαιότητα αντίστασης των εργαζομένων του νομού στους χώρους δουλιάς και η διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής απασχόλησης και μια πολιτική απασχόλησης που να ακουμπά στις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού, μια παραγωγική ανάπτυξη στη βάση της στήριξης παραδοσιακών και ανάπτυξης νέων κλάδων. Να προβάλλεται έντονα η διεκδίκηση για την κατάργηση των ιδιωτικών γραφείων εργασίας και την απόρριψη των αντεργατικών νόμων, που καθιερώνουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Στην εισήγησή του στη σύσκεψη ο Θεόδωρος Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και Γραμματέας του ΕΚΘ, αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισε ότι επιδιώκεται να γίνει σταθερό το δουλεμπορικό καθεστώς που σηματοδοτείται από τα ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας! Για την εμπλοκή της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του ΕΚΘ στα σχέδια χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος, σημείωσε: «Κυβέρνηση, ΣΕΒ, πλειοψηφίες ΓΣΕΕ, ΕΚΘ βλέπουν το συνδικαλιστικό κίνημα, και έτσι επιδιώκουν να το καταστήσουν, σαν ένα μηχανισμό που θα ελέγχει πιο αποτελεσματικά και θα ενσωματώνει την εργατική τάξη στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν, οι φορείς του σκ, ΕΚΘ, ΓΣΕΕ κλπ., να συνδιαχειρίζονται με τους εργοδότες, με τις νομαρχίες, με τους δήμους, με τις περιφέρειες, προγράμματα για μια ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου και σηματοδοτεί την υποαπασχόληση, την περιθωριοποίηση, την υπερεκμετάλλευση της εργατικής δύναμης. Δηλαδή να είναι εργαλεία, βραχίονες της κεντρικής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ