Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με συντονισμό και δράση απαντούν στην αδράνεια

Από πρόσφατη κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας
Από πρόσφατη κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ήταν η συμβολική κινητοποίηση που έκαναν χτες έξω από το υπουργείο Παιδείας συνδικαλιστές από Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Αττικής. Μεταφέροντας αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων εξέφρασαν την αγανάκτηση του κλάδου για το εντεινόμενο κλίμα αυταρχισμού στα σχολεία μέσα από την «αξιολόγηση», το «καθηκοντολόγιο», το σχολικό κανονισμό, για τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας και την αντιεκπαιδευτική επέλαση στο δημόσιο σχολείο. Σημείωσαν τις ευθύνες των πλειοψηφιών στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που επιλέγουν τη λογική της απραξίας και του συναινετικού συνδικαλισμού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνδικαλιστές από 15 Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κερατσινίου, Περάματος, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Πειραιά «η Πρόοδος», «Αριστοτέλης», Α΄ Αθήνας, «Αθηνά», Ν. Σμύρνης, Βύρωνα - Παγκρατίου - Καισαριανής, Αμαρουσίου, Περιστερίου, Αργοσαρωνικού, Ελευσίνας, «Κ. Σωτηρίου») και από 9 ΕΛΜΕ (Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Α΄ Δυτ. Αττικής, Γ΄ Δυτ. Αττικής, Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου, Ελευσίνας, Ε΄ Ανατ. Αττικής και Πειραιά). Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας αναδείχτηκε και πάλι η εμμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της πολιτικής της. Σύμφωνα με τους ίδιους, στο σύνολο των αιτημάτων τους έλαβαν σαν απάντηση τον εμπαιγμό του επιδόματος των 176 ευρώ, ενώ για το αυταρχικό καθηκοντολόγιο εμφανίστηκε ως «κωδικοποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας».

Οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν πάντως σημειώνουν ότι η χτεσινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή και ότι θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και συντονισμού ενάντια στο κλίμα αδράνειας ώστε να αναπτυχθούν αποφασιστικοί απεργιακοί αγώνες σε όλη την εκπαίδευση σε σύνδεση με το ευρύτερο ταξικό κίνημα των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή, καλούν τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ σε νέα σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης τους την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη στα γραφεία της ΔΟΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ