Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΗΧΑΝΙΚΗ»
Μεθοδεύουν τρίτο κλείσιμο

Την τακτική των απολύσεων έχει ξεκινήσει ο μεγαλοκατασκευαστής Πρ. Εμφιετζόγλου στην επιχείρηση του ομίλου του, «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» (πρώην «Τσαούσογλου»). Πριν μια βδομάδα, η εργοδοσία απέλυσε δυο εργαζόμενους, από τους 30 συνολικά που έχει ανακοινώσει ότι θα απολύσει, ενώ ταυτόχρονα άρχισε την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, επικαλούμενη «δυσκολίες».

Στη σωληνουργία πρώην «Τσαούσογλου» απασχολούνται 120 εργαζόμενοι περίπου, σχεδόν όλοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και ειδικευμένοι εργάτες, που, όμως, το όλο κλίμα τούς δημιουργεί ανησυχία και ανασφάλεια, με δεδομένο ότι στην επιχείρηση αυτή έχει μπει «λουκέτο» άλλες δύο φορές (στα μέσα της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90). Η πρώτη ήταν από τον πρώην ιδιοκτήτη της, Τσαούσογλου, και τη δεύτερη από την Εθνική Τράπεζα, όταν είχε περάσει στην κατοχή της από χρέη του Τσαούσογλου.

Τα προβλήματα των εργαζομένων στη «Μηχανική» από τις μεθοδεύσεις του εργοδότη φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι βουλευτές ρωτούν τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του εργοδότη και να μην κλείσει για τρίτη φορά η επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ