Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ
Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται

Με μαζική πολιτική δράση απαντά η Οργάνωση στους «γνωστούς - άγνωστους», που επιτέθηκαν στα γραφεία της τα ξημερώματα της Κυριακής

Η πρόσοψη των γραφείων της ΚΟ Τριανδρίας του ΚΚΕ, μετά την επίθεση των «γνωστών - αγνώστων»
Η πρόσοψη των γραφείων της ΚΟ Τριανδρίας του ΚΚΕ, μετά την επίθεση των «γνωστών - αγνώστων»
Μέσα από μια μαζική εξόρμηση ενημέρωσης του λαού της Τριανδρίας, χτες το απόγευμα, τα κομματικά μέλη, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος έδωσαν δυναμική απάντηση στους «γνωστούς - άγνωστους», που χτύπησαν τα γραφεία της οργάνωσης, με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και σε όσους όπλισαν το χέρι τους. Επίσης, κάλεσαν όλους τους δημοκράτες πατριώτες, να απαντήσουν αγωνιστικά και σε αυτή την προσπάθεια τρομοκράτησης, που γεννά πολλά ερωτηματικά -εκτός των άλλων- και για τη χρονική «συγκυρία» που εκδηλώθηκε. Η ΚΟΘ του ΚΚΕ εκτιμά ότι η επίθεση συνδέεται και με την επιχείρηση εκφοβισμού, που στήνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Ιούνη του 2003. Και δηλώνει ότι οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν ανυποχώρητα την αντιιμπεριαλιστική δράση τους, ώστε ο λαός με μαζικούς όρους να αντιδράσει στις αρνητικές εξελίξεις που βρίσκονται προ των πυλών.

Η άνανδρη επίθεση των «άγνωστων» δραστών, σημειώθηκε στις 2.45 τα ξημερώματα της Κυριακής, 15 Δεκέμβρη, στα γραφεία της ΚΟΒ Τριανδρίας, που βρίσκονται στην οδό Μεσολογγίου 10. Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού (γκαζάκια) προκλήθηκε φωτιά και τα γραφεία παραδόθηκαν στις φλόγες. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε, λόγω της έγκαιρης επέμβασης των περιοίκων και των κομματικών μελών που έφτασαν στο χώρο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση, «άγνωστοι τοποθέτησαν στα εξωτερικά της τζαμαρίας των γραφείων του ΚΚΕ αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από 4 γκαζάκια και ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό. Στη συνέχεια με γυμνή φλόγα προκάλεσαν έκρηξη και φωτιά, με αποτέλεσμα να σπάσουν δύο υαλοπίνακες και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων. Προανάκριση για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης».

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της. «Είναι γνωστό ότι η φωνή του ΚΚΕ ενοχλεί, και ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ το 2003, λειτουργούν μηχανισμοί στην κατεύθυνση του εκφοβισμού.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα την αντιιμπεριαλιστική δράση, ώστε ο λαός, με μαζικούς όρους, να αντιδράσει στις αρνητικές εξελίξεις που έρχονται».

Η Κομματική Οργάνωση Τριανδρίας του ΚΚΕ, στην προκήρυξή της, προς το λαό της περιοχής, σημειώνει ότι «η επίθεση στόχο έχει όχι μόνο να φοβίσει τους κομμουνιστές, αλλά και κάθε εργαζόμενο, που σκέφτεται να αντιδράσει σε αυτή την πολιτική.

Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, η πιο καλή απάντηση είναι η μαζική, μαχητική και αποφασιστική συμμετοχή όλων στις διαδηλώσεις και εκδηλώσεις, που προγραμματίζονται ενάντια στον πόλεμο και την αντιλαϊκή πολιτική ΝΑΤΟ - ΕΕ - κυβέρνησης.

Προϋπόθεση για ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα αποτελεί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, του μόνου συνεπούς εκφραστή των συμφερόντων του λαού», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ