Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Αγωνιώδης προσπάθεια να πείσουν για τη χρησιμότητά του

Περισσότερο την αγωνία των υπεύθυνων να πείσουν τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας για τη ΝΑ Ευρώπη και το σχέδιο «Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων», εξακολουθούν να υπάρχουν και να λειτουργούν, παρά οτιδήποτε άλλο, θύμιζε η Συνάντηση της Περιφερειακής Τράπεζας του Συμφώνου Σταθερότητας, που συνήλθε στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ειδικός Συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας Erbard Busek, με τη συμμετοχή του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Γιώργου Πασχαλίδη. Πέρα από τις γνωστές γενικολογίες, τίποτα απολύτως δεν παρουσιάστηκε στη συνέντευξη που να δικαιολογεί τις πολυδάπανες αυτές επιχειρήσεις των Περιφερειακών Συσκέψεων.

Ηταν ολοφάνερη η προσπάθεια των διοργανωτών να πείσουν τα μέσα ενημέρωσης, όχι για το έργο που επιτελεί το «Σύμφωνο», αλλά για την ανάγκη και τη σκοπιμότητα προβολής όλων αυτών των οργανισμών που δημιουργήθηκαν με τυμπανοκρουσίες, για να... σώσουν τα πολύπαθα Βαλκάνια από τις πληγές του πολέμου και την καθυστέρηση που οι ίδιοι ηγετικοί κύκλοι δημιούργησαν.

Η αποτυχία του Συμφώνου Σταθερότητας να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στους λαούς των βαλκανικών χωρών δεν μπόρεσε να κρυφτεί ούτε στις ομιλίες των κυβερνητικών εκπροσώπων στη συνάντηση. Στην ομιλία του ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης ανέφερε ότι «σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πορείας του Συμφώνου Σταθερότητας». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του συμπέρανε ότι «για να προχωρήσει ταχύτερα η ανασυγκρότηση της περιοχής είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση εκπροσώπων του ιδιωτικού τομέα»!

Η συνάντηση δεν παρέλειψε να εκφράσει τις προσδοκίες όλων για τη συμβολή της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ στη βελτίωση του οικονομικού και πολιτικού κλίματος στις Βαλκανικές χώρες και την πορεία αυτών των χωρών προς τις ευρωατλαντικές δομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ