Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτήσεις του ΚΚΕ για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων

Τα προβλήματα στατικότητας και ελέγχου της αντισεισμικότητας των σχολικών κτιρίων φέρνουν με Ερωτήσεις τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Η πρώτη αφορά στο 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου όπου σε Ερώτησή τους για τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Γιώργος Χουρμουζιάδης, επισημαίνουν: «Μετά το μεγάλο σεισμό της Αθήνας, το 1999, το ήδη προβληματικό κτίριο παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στο φέροντα οργανισμό. Το σχολικό κτίριο σταμάτησε να λειτουργεί και οι μαθητές άρχισαν τα μαθήματά τους σε κοντέινερ, στην αυλή του 4ου Λυκείου, με την υπόσχεση ότι τον επόμενο χρόνο θα επέστρεφαν σ' αυτό, που, στο μεταξύ, θα είχε επισκευαστεί.

Να σημειωθεί - όπως προσθέτουν οι δύο βουλευτές - ότι από τότε είχαν διατεθεί 62 εκατ. δραχμές από τον ΟΣΚ και 12 εκατ. δραχμές από τη Νομαρχία, για την επισκευή. «Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου συνεχίζουν τα μαθήματα στα κοντέινερ, δηλαδή κάτω από άθλιες συνθήκες, επειδή δεν έχουν διατεθεί οι απαραίτητες πιστώσεις, ύψους 300 εκατ. δραχμών περίπου, για την ολοκλήρωση της επισκευής του σχολικού κτιρίου», σημειώνουν.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και η μαθητική κοινότητα επανειλημμένα έχουν προβεί σε διαβήματα προς τους αρμόδιους, για την ολοκλήρωση της επισκευής του κτιρίου του 2ου Γυμνασίου, ενώ η παραπομπή του έργου στο Γ΄ ΚΠΣ, στο οποίο δεν έχει ακόμη ενταχθεί, προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία και αγανάκτηση.

Ρωτούν, λοιπόν, τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, αν θα παρέμβουν, ώστε άμεσα να διατεθεί στη Νομαρχία Κορινθίας το ποσό των 300 εκατ. δραχμών, που είναι απαραίτητο, για να ολοκληρωθεί η επισκευή του κτιρίου του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου.

Αντισεισμικότητα στη Λέσβο

Να γίνουν άμεσα έλεγχοι για να διαπιστωθεί η αντισεισμικότητα των σχολικών κτιρίων της Λέσβου, ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Αγγελος Τζέκης.

Οπως επισημαίνουν οι δύο κομμουνιστές βουλευτές, ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικά όλους τους κατοίκους του νησιού της Λέσβου αφορά την αντισεισμικότητα των σχολικών κτιρίων του νησιού. «Είναι γνωστό ότι πολλά σχολικά κτίρια και στην πόλη της Μυτιλήνης και σε χωριά έχουν κατασκευαστεί στις αρχές του περασμένου αιώνα, αλλά και όσα κατασκευάστηκαν μέχρι το 1985 είναι άγνωστο αν πληρούν τις προβλεπόμενες αντισεισμικές προδιαγραφές», σημειώνουν. Ετσι, «είναι ανάγκη λοιπόν να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και αυτούς τους ελέγχους αδυνατούν να τους κάνουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού στερούνται του ανάλογου επιστημονικού προσωπικού».

Γι' αυτό ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση ώστε να γίνουν άμεσα αυτοί οι έλεγχοι και να διαπιστωθεί η αντισεισμικότητα των σχολικών κτιρίων της Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ