Σάββατο 4 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ: «Η ταμειακή θέση των δημοσίων οικονομικών, όπως αυτή αποδίδεται από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2002, τα οποία εστάλησαν επισήμως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μεταδίδει προβληματικότητα μεγάλη και καταδεικνύει το μέγεθος της δημοσιονομικής απειλής... Προβληματίζει το γεγονός ότι ένα μήνα πριν από το τέλος του δημοσιονομικού έτους, το έλλειμμα του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 7 δισ. ευρώ, έναντι 3,5 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2001» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ» ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ: «Ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, πιεζόμενος κυρίως από την ανάγκη χρηματοδότησης του χρέους αλλά και από μια πολιτικής φύσεως "συζήτηση" που άνοιξε τον τελευταίο μήνα για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, πρόκειται τελικώς να προχωρήσει στην έκδοση έντοκων γραμματίων με επιτόκιο υψηλότερο του προβλεπομένου για εφέτος πληθωρισμού» (Αν. Καραμήτσος - «ΒΗΜΑ»).

ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ: «Αν αυτό συμβεί μια φορά, δηλαδή το Δημόσιο βγάλει μια τέτοια έκδοση, άντε και δύο, έχει καλώς, δε μας πειράζει ιδιαίτερα. Αν όμως έχουμε το φαινόμενο των πολλαπλών εκδόσεων και το βρουν ως τρόπο χρηματοδότησης του ελλείμματος, τότε θα πρέπει να απαντήσουμε και εμείς» (ανώτατο στέλεχος μεγάλης τράπεζας στο «ΒΗΜΑ»).

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΙ; «Πολλαπλή επίθεση δέχονται οι αποταμιεύσεις των μικροκαταθετών - ουσιαστικά των μισθωτών και των συνταξιούχων, καθώς από τη μια πλευρά εισπράττουν τόκους που και χαμηλότεροι είναι από τον πληθωρισμό αλλά και φορολογούνται, ενώ από την άλλη αντιμετωπίζουν τα λογής λογής αντικίνητρα των τραπεζών που θέλουν να μειώσουν το κόστος τους, όπως η επιβολή "προστίμου" στις συναλλαγές από τα γκισέ, η οποία θα πλήξει κυρίως τους ηλικιωμένους που δεν έχουν συνηθίσει τα αυτόματα μηχανήματα» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ