Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το «καραβάνι» του αγώνα

Παρασκευή μεσημέρι. Προορισμός: Ναύπλιο. Σκοπός αποστολής: Η συμμετοχή στο μεγάλο λαϊκό αγωνιστικό ραντεβού - απάντηση στη σκληρή αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα πανό, οι σημαίες, τα υλικά, όλα έτοιμα. Το χαμόγελο στα χείλη και πάνω απ' όλα η διάθεση για αγώνα. Παρά την κούραση της μέρας, παρά τις ενοχλητικές ψιχάλες της βροχής. Η απόφαση έχει παρθεί. Πάμε να διαδηλώσουμε. Με τις πρωτοπόρες αγωνιστικές, συνεπείς δυνάμεις, που δεν «τα διπλώνουν», που δεν «πατάνε σε δυο βάρκες», που ξέρουν τον αντίπαλο.

Από όλες τις γωνιές της Αθήνας και του Πειραιά, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες έδιναν το «παρών» στους χώρους συγκέντρωσης για την αναχώρηση. Στην Πλατεία Καραϊσκάκη συναντήθηκαν εργάτες και υπάλληλοι, από τον ιδιωτικό τομέα, τις τηλεπικοινωνίες, την υγεία, τις μεταφορές, την ενέργεια, τις Τράπεζες, τον επισιτισμό, δικηγόροι και ΕΒΕ. Στην Πλατεία Βάθη είχαν ραντεβού οι κλωστοϋφαντουργοί. Στην Κάνιγγος οι οικοδόμοι, στην Πλατεία Λαυρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές και σπουδαστές. Το ραντεβού των εργαζομένων του Πειραιά δόθηκε στην Πλ. Κοραή, ενώ δεκάδες ήταν τα πούλμαν που είχαν δρομολογηθεί από το ΠΑΜΕ, τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», την ΕΕΔΥΕ και πολλούς άλλους φορείς.

Τα εκατοντάδες πούλμαν έσφυζαν από ζωντάνια, ενθουσιασμό και ευρηματικότητα. Σ' ένα πούλμαν, από το «καραβάνι της Αντίστασης», βρεθήκαμε και οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του «Ρ» και του «902». Συμμετείχαμε, εκτός από τους συναδέλφους - συντρόφους που ήταν στο μετερίζι της κάλυψης της κινητοποίησης. Μαζί με τους δικηγόρους, που δε σταμάτησαν σ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς το Ναύπλιο τα τραγούδια και τα πειράγματα. Μ' αυτόν τον ενθουσιασμό, της πίστης στη δύναμη των εργαζομένων και του λαού, με ηθικό ακμαιότατο, όλοι οι δρόμοι χτες από την Αθήνα και τον Πειραιά οδηγούσαν στο Ναύπλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ