Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΦΟΡΟΥΜ
Μικρομεγαλισμού καμώματα

Η χτεσινή ημέρα της παλλαϊκής κινητοποίησης στο Ναύπλιο έφερε τις δυνάμεις του ΣΥΝ που ηγούνται της πρωτοβουλίας για σύσταση του «Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ» για μια ακόμα φορά μπροστά στις ευθύνες τους, αποκαλύπτοντας το ρόλο τους. Από την Τετάρτη ακόμα, οι ίδιοι επιχειρούσαν με διάφορους τρόπους να δημιουργήσουν κλίμα ότι η παρουσία τους θα είναι μαζική στη συγκέντρωση του Ναυπλίου, ενώ την ίδια στιγμή εξαπέλυαν ενάντια στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατηγορίες ότι σαμποτάρει την πορεία. Οπως φάνηκε όμως χτες, δεν κατάφεραν να πείσουν ούτε τις ίδιες τις δυνάμεις με τις οποίες είχαν ήδη σχέσεις («Γένοβα» κλπ).

Χτες το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, όπου οι δυνάμεις που το συγκροτούν επιδόθηκαν σε μία προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων, κάνοντας λόγο για ανάγκη «συμπόρευσης» και «ενότητας» σε αυτή την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν. Πρωταγωνιστής ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρος, η ηγεσία της οποίας μαζί με αυτή της ΓΣΕΕ έχουν ήδη βάλει τη σφραγίδα τους στον «κοινωνικό διάλογο», που ανατρέπει και εκχωρεί τα δικαιώματα στη δουλιά, τη σύνταξη, την ασφάλιση, την πρόνοια. Οι ίδιοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για «αυτή την Ευρώπη» που οικοδομείται...

Λίγο αργότερα, σε κοινή σύσκεψη των διοργανωτών των κινητοποιήσεων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ (για το αν οι τέσσερις συγκεντρώσεις θα συγκλίνουν σε μία κοινή πορεία) οι εκπρόσωποι του «Φόρουμ» δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να φέρνουν αντιρρήσεις και στη συνέχεια έψαχναν τρόπο να ξαναθολώσουν τα νερά.

Τελικά ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα η συγκέντρωση των δυνάμεων του «Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ» στο χώρο μπροστά στο γυμναστήριο. Ανάμεσα στους ομιλητές, ο ομοτράπεζος των υπουργών Εργασίας της ΕΕ πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Αργους και Ναυπλίου. Και ακόμα και εκείνη τη στιγμή οι δυνάμεις που ηγούνται του Φόρουμ προσπαθούσαν να πείσουν για την υπεροχή σε μαζικότητα της συγκέντρωσης, κάτι όμως που δεν προέκυπτε από την εικόνα διάλυσης που παρουσίαζαν. Μάλιστα στις 7 παρά τέταρτο, ανακοίνωναν από τα μεγάφωνα ότι η συγκέντρωση ήταν διπλάσια από όσες πραγματοποιούνταν στο Ναύπλιο, τη στιγμή βέβαια που ο κύριος όγκος από τα πούλμαν του ΠΑΜΕ βρισκόταν ακόμα καθ' οδόν προς την πόλη. Οταν αργά πια μπόρεσαν να δουν από κοντά πως επί δύο ώρες έμπαιναν κι έμπαιναν στην πόλη διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι πανηγυρισμοί σταμάτησαν κι άρχισε ένας μαραθώνιος διαβουλεύσεων με τους δημοσιογράφους, τους οποίους προσπαθούσαν να πείσουν ότι εν πάση περιπτώσει και το Φόρουμ έκανε μία αξιοπρεπή συγκέντρωση. Αυτό που δεν ήθελαν με τίποτα να δεχτούν είναι πως αυτό που φταίει για τη μίζερη εικόνα που παρουσίαζαν είναι ακριβώς η πολιτική τους γραμμή, αυτή που καλεί επί της ουσίας την εργατική τάξη να διαλέξει ποιος σοσιαλδημοκράτης θα τη σφάξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ