Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
«Εσείς με τις Βρυξέλλες, εμείς με το λαό... »

Εκατοντάδες νέοι εργάτες του ΠΑΜΕ αφού προηγουμένως, νωρίς το πρωί, ανάρτησαν τα πανό τους στο λιμενοβραχίονα της πόλης, προχώρησαν το μεσημέρι σε μια πρώτη δυναμική πορεία διασχίζοντας κατά μήκος την παραλιακή οδό της πόλης. Κρατώντας τις σημαίες του ΠΑΜΕ και κόκκινα κράνη της δουλιάς «σήκωσαν για τα καλά στο πόδι» την πόλη με τα συνθήματά τους κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η τρομοκρατία που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση, γεμίζοντας την πόλη με αστυνομικούς, είχε ήδη τσαλακωθεί.

Ο λαός της πόλης έβγαινε στο δρόμο, χειροκροτούσε τους νέους εργάτες για την αγωνιστική τους παρουσία κι ένωνε τη φωνή του με συνθήματα όπως «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Εσείς με τις Βρυξέλλες εμείς με το λαό, κόντρα στην κυβέρνηση και στον αυταρχισμό».

Η νεολαία του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε προς την περιοχή όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ για να διαμαρτυρηθεί για τις πολιτικές που αποφασίζονται σε βάρος των εργαζομένων.

Στην άκρη του λιμανιού δυνάμεις των ΜΑΤ «σφραγίζουν» όλα τα στενά προς την Ακροναυπλία. Πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς οι νέοι εργάτες φώναξαν ακόμα πιο δυνατά: «Ο εκσυγχρονισμός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, η πάλη του λαού μας θα τη σπάσει» και ο κόσμος που βρισκόταν δίπλα ξέσπασε ξανά σε χειροκροτήματα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ