Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Κανένα πρόσχημα δε δικαιολογεί τον πόλεμο

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις της 15ης του Φλεβάρη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, απηύθυνε η Αλ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «τα συνθήματα αυτού του αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να είναι σαφή». Ενα «όχι στον πόλεμο» δεν αρκεί και κυρίως «δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα» που να δικαιολογεί το συγκεκριμένο πόλεμο, ο οποίος «είναι πόλεμος καθαρά συμφερόντων για τα πετρέλαια».

Το δεύτερο σημείο αναφοράς ήταν η απαίτηση, όχι μόνο να μη συμμετάσχει η χώρα μας σ' αυτόν, αλλά, όπως τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η ελληνική κυβέρνηση «να αποσύρει τα πλοία από τον Περσικό Κόλπο, η βάση της Σούδας να κλείσει και ανεξαρτήτως των τεχνικών μέσων που έχουν οι ΗΠΑ, έχει σημασία να γίνει το πολιτικό κλείσιμο αυτής της βάσης, με όποιο ουσιαστικό περιεχόμενο μπορεί αυτό να έχει».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «εμείς δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον πόλεμο ακόμα και αν υπογράψει τον πόλεμο αυτόν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι άδικοι πόλεμοι είναι άδικοι ακόμα κι όταν έχουν την τυπική νομιμότητα. Από αυτή την άποψη νομίζουμε ότι το επόμενο ραντεβού του ελληνικού λαού πρέπει να είναι στους δρόμους της Ελλάδας, της Αθήνας, σε μεγάλα συλλαλητήρια κατά του πολέμου, τα οποία πρέπει να έχουν σταθμό τη Βουλή, την αμερικανική πρεσβεία και άλλους συναφείς χώρους. Οι αιχμές πρέπει να είναι σαφείς. Σήμερα, ένα γενικό σύνθημα "όχι στον πόλεμο" είναι καλό αλλά δεν είναι αρκετό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ