Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Οταν ήρθε η ώρα για κοινή πορεία, έστριψαν στη γωνία...

Τόση χολή πια! Για τον ΣΥΝ ο λόγος που δεν μπόρεσε να συγχωρέσει το γεγονός ότι στο Ναύπλιο χτες από τα χαράματα ως αργά τη νύχτα οι μόνες δυνάμεις που κυριαρχούσαν, είτε διαδηλώνοντας είτε με μια σειρά εκδηλώσεις, ήταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Ετσι, όταν αργά το βράδυ ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθούν στην πράξη οι όρκοι πίστης που έδιναν από το πρωί οι του ΣΥΝ, ότι δήθεν επιθυμούν να γίνει κοινή πορεία, αποκάλυψαν για μία ακόμα φορά ότι παθαίνουν αλλεργία ακόμα και στην πιθανότητα να συναντηθούν με το ταξικό κίνημα. Απλώς δεν τήρησαν καμία από τις συμφωνίες που είχαν γίνει στην πρωινή συνάντηση των διοργανωτών των διαδηλώσεων, έκαναν μια δική τους κακόμοιρη πορεία και δεν πλησίασαν καν στον κορμό της κοινής απ' όλες τις άλλες κινήσεις πορείας που έγινε μετά το τέλος των συγκεντρώσεων.

Το πρωί είχε συμφωνηθεί ότι η κάθε συγκέντρωση θα γινόταν κανονικά και θα ακολουθούσε κοινή πορεία. Τη συμφωνία τήρησαν τόσο οι δυνάμεις του ΝΑΡ όσο και αυτές της «Γένοβα» και πράγματι μετά το τέλος των συγκεντρώσεων συγκροτήθηκε μια κοινή διαδήλωση. Ο ΣΥΝ επέλεξε να στρέψει τις δυνάμεις του προς τη Νέα Κίο! Ετσι έκαναν μια μεγάλη βόλτα στην πόλη, την ώρα που το σύνολο των άλλων δυνάμεων διαδήλωναν στο λιμάνι. Φαίνεται πως η εξάρτησή τους από το ΠΑΣΟΚ τους έχει γίνει δεύτερη φύση, ή είναι αυτή ακριβώς η φύση τους;

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ οι άλλες δυνάμεις που διαδήλωναν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιχείρησαν να πλησιάσουν το χώρο που συνεδρίαζαν οι υπουργοί Εργασίας, οι δυνάμεις του ΣΥΝ έκαναν βόλτα στα βόρεια και ανατολικά της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ