Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΑΥΠΛΙΟ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μήνυμα αντεργατικής αλληλεγγύης

Ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, επέκταση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, 35ωρο με αύξηση της παραγωγικότητας, χαμηλοί μισθοί, κάτω από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις και απελευθέρωση αγορών (τράπεζες, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια), φορολογική μεταρρύθμιση με γενναία μείωση των συντελεστών των επενδυτών, ενίσχυση κινήτρων για επενδύσεις... Πρόκειται για ένα απάνθισμα των πολιτικών και των μέτρων που υπερασπίζει η ηγεσία της ΝΔ, στο όνομα μάλιστα της καταπολέμησης της ανεργίας!

Με αυτό τον τρόπο συμμετείχε και στο «Ναύπλιο», υποστηρίζοντας τους «εντός των τειχών» και στέλνοντας μήνυμα αντίθεσης στους διαδηλωτές. Σε ημερίδα που διοργάνωσε χτες στο Αιγάλεω με θέμα «Η απασχόληση σε μια φιλελεύθερη κοινωνία αλληλεγγύης», στελέχη του κόμματος επιβεβαίωσαν ότι ουσιαστικά εναποθέτουν τη λύση της ανεργίας στο κεφάλαιο, το οποίο μάλιστα πρέπει να ενισχυθεί με γενναία κίνητρα για να ανταποκριθεί στην «κοινωνική αποστολή» του.

Ο βασικός εισηγητής, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Γιακουμάτος, πλειοδότησε της κυβέρνησης σε αντεργατικές προτάσεις φθάνοντας στο σημείο να προτείνει «χαμηλές αμοιβές ως κίνητρο για την πρόσληψη ανέργων». Οπως διευκρίνισε, η πρόταση αφορά σε «περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας» που έχουν ενταχθεί στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται με αμοιβές τουλάχιστον 10% του κατώτατου ορίου της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η ΝΔ, είπε σε άλλο σημείο, «πιστεύει στην ευελιξία της αγοράς με στόχο την ανταγωνιστικότητα», καθώς και στη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας». Και αυτό όταν ο ίδιος παραδέχτηκε ότι διευθέτηση του χρόνου εργασίας σημαίνει «κατάργηση 8ωρου και 40ωρου».

Από την πλευρά του ο Γ. Αλογοσκούφης ζήτησε «εξάλειψη όλων των αντικινήτρων για επενδύσεις», χαμηλότερους συντελεστές για την άμεση φορολογία, συρρίκνωση των δημοσίων (κοινωνικών) δαπανών με ρυθμό 1%, επανίδρυση του κράτους, αναμόρφωση του κοινωνικού κράτους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ