Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κι ένα ανέκδοτο...

Το διαβάσαμε προχτές σε γερμανική εφημερίδα, αλλά αξίζει τον κόπο να το μεταφέρουμε και στους αναγνώστες του «Ρ».

Επιτελείς, λέει, του Λευκού Οίκου έχουν ξεχυθεί στα σχολεία της χώρας για να προπαγανδίσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ενόψει της στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ... Σε κάποιο σχολείο της Αϊόβα, μετά την εισαγωγική ομιλία του κουστουμαρισμένου προπαγανδιστή, οι μαθητές καλούνται να υποβάλουν ενδεχόμενες ρωτήσεις τους. Το λόγο παίρνει ο Τζον.

- Θέλω να σας κάνω δυο ερωτήσεις, λέει. Η πρώτη είναι γιατί πρέπει να επιτεθούμε στο Ιράκ, αφού δεν υπάρχει εμφανής απειλή για τη χώρα μας. Δεύτερον, θέλω να μου σχολιάσετε την άποψη ότι το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν η βόμβα που κατέστρεψε τη Χιροσίμα.

Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το κουδούνι και το μάθημα διακόπτεται. Οταν τα παιδιά ξαναμπαίνουν στην τάξη, ο δάσκαλος δίνει το λόγο στον Μπομπ για να συνεχιστεί η διαδικασία των ερωτήσεων.

- Εγώ, λέει αυτός, έχω τέσσερις ερωτήσεις. Οι δύο πρώτες είναι αυτές που υπέβαλε ο Τζον. Τρίτον, θέλω να μου πείτε γιατί το κουδούνι για το διάλειμμα χτύπησε μισή ώρα νωρίτερα. Και τέταρτον, αναρωτιέμαι πού είναι ο Τζον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ