Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
Σοβαρά προβλήματα με τη μεταστέγαση του ΥΠΕΧΩΔΕ

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Στα προβλήματα που απορρέουν από την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ να μεταστεγάσει τις υπηρεσίες του υπουργείου στις παλιές αποθήκες του ΚΕΡΑΝΗ στον Ελαιώνα αναφέρεται Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη.

Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι το πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι υπαρκτό, αλλά η συγκεκριμένη «λύση», όχι μόνο προκαλεί σοβαρή αναστάτωση στους εργαζόμενους του υπουργείου και στους πολίτες που απευθύνονται σε αυτό, αλλά είναι και προβληματική σε σχέση με τη χρηματοδότηση και τους τρόπους που ακολουθούνται για αυτήν.

Αγνοώντας τα πραγματικά δεδομένα και προβλήματα, τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που απευθύνονται στις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επέλεξε να αγοράσει μέσω της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ) το ηλικίας 70 ετών κτίριο των αποθηκών του ΚΕΡΑΝΗ στον Ελαιώνα, το οποίο βρίσκεται μακριά από κάθε μέσο σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός, ΜΕΤΡΟ). Η πρόσβαση στο ΥΠΕΧΩΔΕ σήμερα εξυπηρετείται από τέσσερις σταθμούς του ΜΕΤΡΟ (από το σταθμό Μέγαρο Μουσικής μέχρι το σταθμό Κατεχάκη). Ετσι η πρόσβαση σ' αυτές είναι εύκολη και χωρίς την υποχρέωση χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων τους, τόσο για τους εργαζόμενους του υπουργείου, όσο και για τους πολίτες που απευθύνονται σ' αυτό.

Είναι έωλο - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - το επιχείρημα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας.

Υπογραμμίζουν επίσης πως είναι αβάσιμο και το άλλο επιχείρημα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι με την επιλογή της θα εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από το Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ).

Με βάση τα παραπάνω οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

  • Είναι νόμιμη η χρηματοδότηση της αγοράς και μετασκευής των αποθηκών του ΚΕΡΑΝΗ από το ΕΤΕΡΠΣ;
  • Πώς εξηγεί η κυβέρνηση την υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού του συγκεκριμένου έργου από 11 σε 17,5 δισ. δρχ;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να επανεξετάσει την επιλογή της και να αντιμετωπίσει το υπαρκτό πρόβλημα στέγασης των υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ σε χώρο και κτίριο που να εξυπηρετεί την εύκολη πρόσβαση των πολιτών που απευθύνονται σ' αυτό, καθώς και των εργαζομένων στο υπουργείο;

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της λειτουργίας του κτιρίου των αποθηκών του ΚΕΡΑΝΗ στον Ελαιώνα για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ