Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σε συναγερμό για «τρομοκρατικό χτύπημα»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ενόσω λοιπόν οι αντιθέσεις και οι αντεγκλήσεις κορυφώνονται αναφορικά με τον πόλεμο στο Ιράκ, μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού, στη Γερμανία έκλεισε χτες αιφνιδίως το προξενικό τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας, στη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο.

Οχι, δεν πρόκειται για κίνηση - αποτέλεσμα της «σύγκρουσης» μεταξύ της Γερμανίας και των ΗΠΑ, αλλά για πληροφορίες περί τρομοκρατικών επιθέσεων στην καρδιά της γερμανικής επικράτειας. Μία «επίθεση» που υφέρπει για την ακρίβεια από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν οι αμερικανικές αρχές είχαν φωτογραφίσει το Μόναχο ως το «άντρο των τρομοκρατών», όπου εκπονήθηκε το σχέδιο για την «επίθεση κατά της Αμερικής».

Μάλιστα, δεν είναι μόνο η αμερικανική πρεσβεία που κατέβασε ρολά, αλλά και το Ισραήλ, αφού οι προειδοποιήσεις που έλαβε με επιστολή η αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό, της Συρίας, αφορούν πιθανή τρομοκρατική επίθεση εναντίον τόσο της πρεσβείας των ΗΠΑ όσο και αυτής του Ισραήλ στο Βερολίνο, όπως ανέφερε Γερμανός αξιωματούχος ασφαλείας στο πρακτορείο «Reuters» που πρόσθεσε στη συνέχεια ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες έδωσαν την πληροφορία στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί επίσης και σε άλλα αμερικανικά κτίρια και εβραϊκά κέντρα στο Βερολίνο, καθώς η προειδοποίηση για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση είχε γνωστοποιηθεί την Τετάρτη, όπως μετέδωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου διερευνηθεί πλήρως η προέλευση αυτής της απειλής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες, οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών (BND) επισήμαναν τον κίνδυνο έναρξης νέας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία και τη Γαλλία - τι παράξενο που οι δύο χώρες συνιστούν για λόγους συμφερόντων τον υποτιθέμενο «ευρωπαϊκό αντιπολεμικό άξονα - από την οργάνωση Αλ Κάιντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ