Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Σ' όλα τα λιμάνια της Κρήτης πολεμικά πλοία!

Χτες κατέπλευσαν ιταλικά πλοία στο Ηράκλειο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.--

Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί, φαίνεται, στη βάση της Σούδας, από στρατιωτικά αμερικανοΝΑΤΟικά πλοία που καθημερινά καταφθάνουν στο λιμάνι, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την επικείμενη επίθεση των Αμερικανών στο Ιράκ. Γι' αυτό το λόγο φαίνεται πως «επιστρατεύτηκε» και το πολιτικό λιμάνι του Ηρακλείου όπου, από χτες το πρωί, έχουν καταπλεύσει ιταλικά στρατιωτικά πλοία. Μάλιστα, ο χώρος γύρω από τα πλοία έχει αποκλειστεί με σχοινιά, απαγορεύοντας να πλησιάσει κάποιος, ενώ φρουρούνται και από ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού...

Σε επαφή που είχαμε με το Λιμεναρχείο του Ηρακλείου, για να μας διευκρινίσουν για ποιο λόγο βρίσκονται τα συγκεκριμένα πλοία στο λιμάνι, μας απάντησαν πως, απλώς... πρόκειται για εθιμοτυπική επίσκεψη. Οταν ρωτήσαμε για ποιο λόγο πραγματοποιείται αυτή η εθιμοτυπική επίσκεψη και γιατί δεν πήγαν στο λιμάνι της Σούδας, μας απάντησαν πως... έτσι περνούσαν και διάλεξαν το Ηράκλειο για να δέσουν λίγες μέρες. Πάντως, μας διαβεβαίωσαν πως δεν πρόκειται για τίποτα σημαντικό!

Ομως, ο κατάπλους αμερικανονατοϊκών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι του Ηρακλείου και η κινητικότητα με «συμμαχικά» αεροπλάνα που παρατηρείται στο αεροδρόμιο της πόλης, το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της 126 Σμηναρχίας Μάχης Ηρακλείου, που διαμηνύει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, δεν είναι καθόλου τυχαία και άσχετα από τον «πολεμικό πυρετό» ενόψει της προετοιμαζόμενης ιμπεριαλιστικής επίθεσης στο Ιράκ.

Κι αυτά όλα έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους της Κρήτης και ιδιαίτερα τον Ηρακλειώτικο λαό και τη νεολαία του, που δείχνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν στον προετοιμαζόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη μετατροπή του νησιού σε ιμπεριαλιστικό πολεμικό ορμητήριο. Δε φαίνονται διατεθειμένοι να επιτρέψουν στους πληρωμένους δολοφόνους να μας επισκέπτονται με τα πολεμικά τους σύνεργα, δήθεν, για εθιμοτυπικούς λόγους, όταν, στην πραγματικότητα, ετοιμάζουν νέο αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού.

Οπως διαμηνύουν παράγοντες της περιοχής και απλοί άνθρωποι που συζητήσαμε, ο λαός με τους αγώνες του θα σταματήσει τη μετατροπή της πόλης του και ολόκληρης της Κρήτης, σε προτεκτοράτο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Μια πρώτη απάντηση μπορεί και πρέπει να δοθεί με τη συμμετοχή τους στο μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 15 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ