Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Δίκη μασκοφόρων; «Νομίζουν ότι θα φτάσουμε σε δημοκρατική δίκη με καταθέσεις μαρτύρων που... προτίμησαν την ανωνυμία; Ηδη, "διαρρέουν" πληροφορίες για τέτοιες καταθέσεις, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζονται "καταθέσεις-κλειδιά". Αυτό όμως μας θυμίζει εκείνες τις ανατριχιαστικές καταγγελίες των μασκοφόρων της Κατοχής» (Αντώνης Καρκαγιάννης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Απορίες μεγαλο-τελάλη: «Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι κρύβει αυτή η φάρσα. Κρύβει απλώς κακούς υπολογισμούς; Κρύβει υπόνοιες; Κρύβει συμφωνίες; Κρύβει συγκαλύψεις; Κρύβει προστασίες; Κρύβει φόβο μήπως ανοίξουν τίποτε "ασκοί του Αιόλου"; Και, αν ναι, ποιος Αίολος είναι αυτός και τι σόι ασκοί είναι αυτοί που πρέπει να μείνουν κλειστοί; Να το πω ακόμη πιο λιανά. Ποιος φοβάται και ποιος έχει κάτι να κρύψει; Τι φοβάται και τι κρύβει; Οι απορίες ουρλιάζουν από παντού. Προσωπικά θα προτιμούσα να μου τις απαντήσει η συντεταγμένη πολιτεία και όχι οι τελάληδες της τηλεόρασης» (Ι. Κ. Πρετεντέρης - ΒΗΜΑ).

Οι έμποροι του πολέμου: «Καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο κατά του Ιράκ, οι αμυντικές δαπάνες είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά σημεία της εξασθενημένης αμερικανικής οικονομίας. Οι αυξημένες αμυντικές δαπάνες κάλυψαν περίπου τα δύο τρίτα της οικονομικής ανάπτυξης 0,7% στις ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο του 2002, ενώ συνέβαλαν και στην ενίσχυση της κερδοφορίας της Boeing και άλλων μεγάλων κολοσσών στο χώρο της άμυνας. Η εκτίναξη στα ύψη των παραγγελιών για στρατιωτικό εξοπλισμό ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Δεκέμβριο» (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΥΡΝΑΛ -ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ