Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΝΑΥΣΙ»
Παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων

Με ακραίο τρόπο παραβιάζονται και καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων στη «ΝΑΥΣΙ». Η εργοδοσία αρνείται την καταβολή δεδουλευμένων προηγούμενων ετών, αντιμετωπίζει με απειλές και εκβιασμούς τη διεκδίκηση αιτημάτων τους, επιβάλλει αλλαγή ειδικότητας με συνοχή και συνδρομή της διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου, ενώ με απειλές και εξύβριση επιδιώκει να εξαναγκάσει εργαζόμενους σε παραίτηση για να καταχραστεί τα δεδουλευμένα τους.

Επίσης, έχουν ξεπουληθεί μηχανήματα και εξοπλισμός της επιχείρησης, ενώ η εταιρία «ΛΙΠΣ ΝΑΥΣΙ» (θυγατρική της «ΝΑΥΣΙ ΑΕ») άλλαξε χέρια μετά από στημένες διαδικασίες πλειστηριασμού, με τίμημα πολύ κάτω από την αξία της, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες εργαζομένων για τραμπουκισμούς και για μπράβους που ελέγχουν το εργοστάσιο.

Γι' αυτό το θέμα οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας ερωτούν τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εμπορικής Ναυτιλίας γιατί η κυβέρνηση και οι ελεγκτικές αρχές, αρμόδιες υπηρεσίες, υπουργεία, αλλά και η εισαγγελία σιωπούν και αδρανούν; Γιατί επιτρέπουν στην εργοδοσία της επιχείρησης με βρισιές και τραμπουκισμούς να πετά εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων τους; Επιπρόσθετα, γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει την απόλυση εργαζομένων στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων; Τέλος, ζητείται από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να εξυγιανθεί η επιχείρηση και να συνεχίσει να λειτουργεί με υγιή τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ