Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Προς κοινή δράση εργάτες και επαγγελματοβιοτέχνες

Τα αγωνιστικά τους βήματα συντονίζουν ξανά οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με τους επαγγελματοβιοτέχνες του κλάδου, για να ανακόψουν την πορεία προς το θάνατο της ναυπηγοεπισκευής στο Πέραμα που έχει προδιαγράψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της εξυπηρέτησης των μεγαλοσυμφερόντων που εκμεταλλεύονται τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας, δηλαδή της γερμανικής εταιρίας HDV και του Ν. Ταβουλάρη αντίστοιχα. Χτες το μεσημέρι σε σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν οι διοικήσεις των σωματείων της Ζώνης και εργοδοτικές Ενώσεις, αφού εκτιμήθηκε ότι τα περιθώρια αναμονής εξαντλήθηκαν και ότι η μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης αποδείχτηκε εγκληματική, αποφασίστηκε η κοινή αγωνιστική δράση.

Από τους παρευρισκόμενους εκλέχθηκε μία 5μελής συντονιστική επιτροπή, της οποίας πρώτη ενέργεια θα είναι άμεσα να οργανωθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των δήμων, της Νομαρχίας, των Επιμελητηρίων του Πειραιά, μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων όπου θα καθοριστεί και κοινό πρόγραμμα δράσης.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ιορδάνη Πουντίδη, «θα κανονίσουμε ώστε η υπόθεση της Ζώνης να γίνει το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα όλης της περιφέρειας του Πειραιά». Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης ήταν συγκλονιστικά. Ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις με μεγάλες δυνατότητες, που απασχολούσαν εκατοντάδες ναυτεργάτες, όπως αυτή του Κατσικόπουλου, έκλεισαν! Δουλιά στη Ζώνη δεν έχει μπει από τον Γενάρη και μετά, ενώ ακόμα και οι εργολάβοι που αναλάμβαναν δουλιές στα μεγάλα ναυπηγεία βρίσκονται τώρα εκτός. Η ανεργία στη Ζώνη έχει χτυπήσει ρεκόρ. Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση εξασφαλίζει τη μία δουλιά πίσω από την άλλη, δίνοντας παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά για να θησαυρίζουν οι Ταβουλάρηδες. Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα το ΠΝ έκλεισε συμφωνία ύψους 400 εκατ. ευρώ με το Ναυπηγείο Ελευσίνας για την κατασκευή και νέων σκαφών!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη με σωματεία από τη Ναυπηγική Βιομηχανία (2015-05-03 00:00:00.0)
Βήμα στο συντονισμό της πάλης των εργαζομένων (2013-06-22 00:00:00.0)
Βήμα στο συντονισμό της πάλης των εργαζομένων (2013-06-22 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στη χτεσινή σύσκεψη (2013-03-12 00:00:00.0)
«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία» (2012-07-11 00:00:00.0)
Προτάσεις αποπροσανατολισμού (1999-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ