Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟ ΑΠΘ
Απαιτούν μονιμοποίηση

Με 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι σε εργολήπτες και εκτελέσεις έργων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε περίπτωση που δεν προωθήσει το υπουργείο Παιδείας το αίτημά τους για απόκτηση μόνιμης εργασιακής σχέσης, με δεδομένο ότι στο σύνολό τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος.

Ο νέος αγωνιστικός κύκλος ξεκίνησε με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας 3 του μήνα. Χτες το ΔΣ του σωματείου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τη συνάντηση που έγινε με τον Πρύτανη, στη διάρκεια της οποίας έγινε γνωστό ότι το θέμα της μονιμοποίησής τους εξετάζει ο νομικός σύμβουλος του ΥΠΕΠΘ. Θυμίζουμε ότι η πρόταση από την επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις διαρκείας των εργαζομένων το φθινόπωρο, έχει κατατεθεί από τον περασμένο Νοέμβρη.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Οι 500 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω εργολαβιών, ζητούν να αποκτήσουν μόνιμη εργασιακή σχέση με τον πραγματικό εργοδότη τους, το ΑΠΘ, να φύγουν οι εργολάβοι από τα πανεπιστήμια, να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του πανεπιστημίου και κυρίως να μπει τέρμα στην ομηρία των εργαζομένων και του πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ