Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
424 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Στάση εργασίας των εργαζομένων

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι πολιτικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου. Διεκδικούν την καταβολή επιδόματος ύψους 176 ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε σε πολλούς άλλους χώρους του δημόσιου τομέα για να καλύψει τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, καθώς και προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ.

Με πανό και συνθήματα διαδήλωσαν «Οχι άλλος εμπαιγμός, αγώνας διαρκείας από εδώ κι εμπρός» και προειδοποίησαν με κλιμάκωση του αγώνα τους.

Οπως κατήγγειλε ο Α. Κούρτης, πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΠΕΘΑ Νομού Θεσσαλονίκης και του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, από την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος εξαιρέθηκαν μόνο οι πολιτικοί υπάλληλοι των στρατιωτικών νοσοκομείων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι, προσλήψεις πολιτικού προσωπικού έχουν να γίνουν από το 1986! Ετσι σταδιακά, μέσα από συνταξιοδοτήσεις κλπ., το πολιτικό προσωπικό από 24.000 εργαζόμενους, μειώθηκε σε 13.000. Ειδικότερα στα στρατιωτικά νοσοκομεία από 2.500 (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνικό κλπ. προσωπικό) απέμειναν 1.300 και στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο από 160 άτομα απέμειναν 95. Ορισμένα κενά θέσεων καλύπτονται από επαγγελματίες οπλίτες, ενώ άρχισε και η είσοδος των εργολάβων σε τομείς όπως π.χ. η καθαριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ