Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Μυστική οδηγία Μπους και για κυβερνοεπιθέσεις

Μυστική οδηγία, που επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναπτύξει πλαίσιο για την εξαπόλυση κυβερνοεπιθέσεων ενάντια σε υπολογιστικά συστήματα ξένων χωρών, εξέδωσε ο Πρόεδρος Μπους, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, που επικαλείται το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες.

Επίσημα, οι ΗΠΑ δεν έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα καμιά μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση, αλλά, σύμφωνα με τη διαφαινόμενη στρατηγική στον τομέα της κυβερνητικής, το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ θα έχει δικαίωμα να διεξάγει κυβερνοπόλεμο, αν η χώρα δεχτεί επίθεση. Η απόσταση από τις προληπτικές επιθέσεις δεν είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η απόφαση Μπους δείχνει την επιθυμία της κυβέρνησής του να αναζητήσει καινούριες μορφές πολέμου! Η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ», που πρώτη έκανε γνωστή την υπογραφή της προεδρικής οδηγίας, υποστηρίζει ότι το Πεντάγωνο έχει επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής κυβερνοόπλων, οραματιζόμενη τη μέρα που οι στρατιώτες της θα κάθονται πίσω από τερματικά και θα εισβάλουν αθόρυβα στα ξένα δίκτυα, για να διακόψουν τη λειτουργία ραντάρ, να καταστρέψουν εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και το σύστημα των τηλεπικοινωνιών. Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δε διέθετε το κανονιστικό πλαίσιο για τις περιστάσεις, κάτω από τις οποίες θα εξαπολύονται αυτές οι επιθέσεις, ποιος θα δίνει την εντολή και θα καθορίζει τους στόχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ