Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Η αντισεισμική θωράκιση μεγάλο έργο υποδομής

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συζήτηση στη Βουλή της Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος

Eurokinissi

Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, είναι ένα ζωτικής σημασίας μεγάλο έργο υποδομής. Αυτό υπογράμμισαν σε όλους τους τόνους οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που υπέβαλαν και συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή.

Οπως τόνισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, η αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι ένα τεράστιο έργο που απαιτεί συνεχή απασχόληση σ' αυτό χιλιάδων επιστημόνων, πολλών ειδικοτήτων, αλλά και χιλιάδων ειδικευμένων εργατοτεχνιτών, που μπορεί να απασχολήσει χιλιάδες εργαζόμενους παραγωγικά και ουσιαστικά ανταποδοτικά, να ανακουφίσει την ανεργία δεκάδων κλάδων. Ενα τέτοιο σχέδιο και η εφαρμογή του θα περιορίσει δραστικά ζημιές και θύματα, αλλά και τεράστιες δαπάνες που έχουμε ως χώρα (έστω αυτή τη μίζερη, αποσπασματική και ελάχιστη) των καταστροφών από σεισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα δαπανώνται 150 δισ. δρχ. για αποκατάσταση των ζημιών από σεισμούς, ενώ για τους σεισμούς της Αττικής έχουν δαπανηθεί μέχρι τώρα πάνω από 400 δισ. δρχ. Ενα μέρος - τόνισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ - από αυτά τα χρήματα αν είχαν έγκαιρα χορηγηθεί για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, θα είχαμε λιγότερες καταστροφές και θανάτους από σεισμούς, θα μπορούσαμε να κάνουμε πιο ανθρώπινες πόλεις.


Οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαν την ευκαιρία να επισημάνουν όλες τις «μαύρες τρύπες» της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας, με αποτέλεσμα να θρηνούμε κάθε φορά δεκάδες ανθρώπινα θύματα και υλικές ζημιές δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών. Οπως επισήμαναν, το ότι η χώρα μας είναι η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα τραγικά γεγονότα που διαδραματίζονται κατά και μετά το σεισμό στις φτωχές συνοικίες της Αττικής και σε άλλα πολεοδομικά συγκροτήματα της χώρας. Δεν είναι μοιραίο σε κάθε σεισμό να έχουμε αυτά τα γεγονότα, αλλά αποτέλεσμα και φυσικό επακόλουθο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και θυσιάζει ακόμη και ανθρώπινες ζωές, προκειμένου να περάσει και αυτή η διαδικασία μέσα από το κέρδος, μέσα από την πολιτική της ελεύθερης αγοράς.

Οπως ήταν φυσικό οι βουλευτές του ΚΚΕ δε στάθηκαν μόνο στην καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά κατέθεσαν σημαντικές προτάσεις για την εφαρμογή μιας πολιτικής ουσιαστικής αντισεισμικής θωράκισης και πλήρους αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων.

Η απήχηση των προτάσεων αυτών και της γενικότερης παρουσίας των βουλευτών του ΚΚΕ ήταν τόσο μεγάλη που στο τέλος της συζήτησης ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Τσακλίδης, υποχρεώθηκε να χαρακτηρίσει χρήσιμες τις επισημάνσεις που έγιναν, ενώ πρόσθεσε ότι πολλές από τις παρατηρήσεις «βοηθούν και εμάς να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να συμπληρώσουμε την πολιτική που ασκούμε μέχρι τώρα», παραδεχόμενος, έστω και με αυτόν το τρόπο ότι αυτή έχει πολλές ελλείψεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβεβαιώνονται οι σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής προστασίας (2017-07-26 00:00:00.0)
Διαχρονικό έγκλημα η απουσία αντισεισμικής θωράκισης (2017-06-18 00:00:00.0)
Να αρχίσουν άμεσα έργα ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης (2015-11-18 00:00:00.0)
«Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης τώρα» (2011-10-14 00:00:00.0)
Στα λόγια όλα «αντισεισμικά» (2008-10-11 00:00:00.0)
Σήμα κινδύνου για την αντισεισμική θωράκιση (2005-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ