Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ψηφίζουν μαζικά - ταξικά

Παρά το δριμύ ψύχος και τα χιόνια που έχουν σκεπάσει τις τελευταίες μέρες το νομό Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται η μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Μέχρι χτες ο αριθμός των οικοδόμων που ψήφισαν είχε ξεπεράσει τους 2.200 και οι εκτιμήσεις μελών της διοίκησης του συνδικάτου είναι ότι μέχρι και την Κυριακή το βράδυ ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 3.500.

Αυτό σε πείσμα των αντίθετων προβλέψεων από τις Κασσάνδρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να παρεμποδίσουν τη μαζικοποίηση των εκλογών και τη συμμετοχή των οικοδόμων στην εκλογική διαδικασία.

Η ΠΑΣΚΕ, για παράδειγμα, καταβάλλει «φιλότιμες» προσπάθειες για να μη δοθεί παράταση στην εκλογική διαδικασία, παρά το γεγονός ότι το ΔΣ του συνδικάτου είχε με κανονικό και νόμιμο τρόπο αποφασίσει να ζητήσει παράταση των εκλογών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, για να δοθεί η δυνατότητα σε όσα μέλη επιθυμούν να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το πρόγραμμα των εκλογών που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το ΔΣ του συνδικάτου είναι:

Παρασκευή 21 Φλεβάρη από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φλεβάρη από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ψηφίζουν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα τα Παραρτήματα Εύοσμου, Σταυρούπολης, Νεάπολης, Αμπελοκήπων, Τούμπας, Καλαμαριάς, Ανατολικών Συνοικιών και Κέντρου.

Οι οικοδόμοι από τα χωριά του νομού ψηφίζουν στα κεντρικά γραφεία του Συνδικάτου, Σουρή 2, Θεσσαλονίκη. Οσοι προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους βιβλιάριο ασθενείας και αστυνομική ταυτότητα.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αχιλλέας Κωστόπουλος, δήλωσε στο «Ρ», ότι και αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν σημαντική νίκη του συνδικάτου και του ταξικού συνδικαλισμού και οι οικοδόμοι με την ψήφο τους θα ενισχύσουν παραπέρα τη θέση της «Ταξικής Ενότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ