Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Απεργούν για ασφαλείς εφημερίες

Ομόφωνη απόφαση για τετράωρη στάση εργασίας (8 πμ - 12 το μεσημέρι) στις 26.2.2003, πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για την αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες ώστε να υπάρχουν ασφαλή προγράμματα στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Η κυβέρνηση ακολουθώντας την πεπατημένη των τελευταίων ετών περικόπτει τα κονδύλια για τις εφημερίες που ζητούν τα νοσοκομεία. Μάλιστα, παρατηρείται η τραγελαφική κατάσταση να κάνει περικοπές στην αρχή του έτους, όταν γίνονται οι προϋπολογισμοί και εκ των υστέρων να έρχεται να εγκρίνει συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν και το αρχικώς ζητούμενο ποσό εφημεριών. Πρόκειται για αποτέλεσμα που δημιουργεί η άκρατη λογική των περικοπών με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαραίτητη κάλυψη στην ώρα της ανάγκης, όπως είναι οι εφημερίες.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκτιμά ότι τα κονδύλια που προβλέφτηκαν για τις εφημερίες του 2003 για τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ασφαλή προγράμματα εφημεριών. «Σε πολλά νοσοκομεία είναι χαμηλότερα από πέρσι, όταν είναι γνωστό ότι τα νοσοκομεία κινήθηκαν στο όριο της ασφάλειας, χάρη στην εργασιακή εξουθένωση των γιατρών, τονίζει η ΕΙΝΑΠ. Δεν αντέχουμε άλλο αυτήν την κατάσταση, που κάθε λίγο δημιουργεί προβλήματα σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία, που κάθε λίγο δημιουργεί αναστάτωση με το να μην πληρώνονται ούτε τα δεδουλευμένα».

Τέλος, η ΕΙΝΑΠ ζητά την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ