Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ»
Απ' τ' αυτί και στην κάλπη!

Εργαζόμενοι κατά ομάδες να οδηγούνται στην κάλπη με αυτοκίνητα της εργοδοσίας, ήταν η εικόνα που επαναλήφθηκε και χτες στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού - εργοδοτικού σωματείου στο «σούπερ - μάρκετ» του «Βασιλόπουλου». Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξελίχθηκε με την πλήρη ανοχή των συνδικαλιστών της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και τη βοήθεια της ΠΑΣΚΕ, καθώς οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται από την κάλπη τούς ωφελούν ιδιαίτερα.

Χτες το μεσημέρι συνδικαλιστές βρέθηκαν έξω από το χώρο όπου γίνονται οι εκλογές και μοίρασαν ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι προχτές κατατέθηκε ένσταση στο δικαστικό αντιπρόσωπο, που διεξάγει τις αρχαιρεσίες, από τους Π. Βαμβακά οργανωτικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), Θ. Χόρτη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΙΥΕ, Δ. Σμυρνή μέλος της ΕΕ της ΟΙΥΕ και Γ. Πέρρο γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι εργαζόμενοι που ψηφίζουν είναι γραμμένοι στο σωματείο. Να υπενθυμιστεί ότι γενική συνέλευση δεν έχει πραγματοποιηθεί, στο «ενιαίο»... ψηφοδέλτιο συμμετέχουν και διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης κλπ.

«Πραγματοποιούνται εκλογές στο σωματείο σας. Ενα σωματείο που είναι "ψυχή και σώμα" όργανο της εργοδοσίας. Ταυτίζεται με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δεν ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα», τονίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι τέσσερις συνδικαλιστές. Και συνεχίζει: «Πότε ασχολήθηκαν με τα προβλήματα; Πότε μπήκαν μπροστά για να μη γίνουν απολύσεις; Πότε ασχολήθηκαν με το τι αυξήσεις θα πάρουν οι εργαζόμενοι; Πότε μπήκαν μπροστά για να μην περάσει το Ασφαλιστικό που ψήφισε η κυβέρνηση; Πότε μπήκαν μπροστά για να αλλάξει το ωράριο που ψήφισαν;».

Και καταλήγει μεταξύ άλλων: «Αντίθετα, σας θέλουν ομήρους και να χρησιμοποιούν την ψήφο σας μαζί με τους εργοδοτικούς των άλλων σούπερ - μάρκετ και την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία για να περνούν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - εργοδοσίας». Οι συνδικαλιστές καλούν τους εργαζόμενους στα σούπερ - μάρκετ του «Βασιλόπουλου» να αντισταθούν σθεναρά και να παλέψουν για την κατάργηση του ωρομισθίου, της μερικής απασχόλησης. Να παλέψουν για 35ωρο - 7ωρο - 5νθήμερο με αύξηση των αποδοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ