Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στην ανεργία άλλοι 70 κλωστοϋφαντουργοί!

Εκλεισε το εργοστάσιο «Θεσσαλικά Κλωστήρια HESPIN»

Ενα ακόμα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας έκλεισε στη Λάρισα κι άλλοι 70 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλιά. Πρόκειται για τα «Θεσσαλικά Κλωστήρια HESPIN» - πρώην κλωστήρια Μαγρίζου και μετά Πίσσα - ο ιδιοκτήτης των οποίων αποφάσισε το κλείσιμό τους στις 14/2/03.

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού - επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Λάρισας - που ήταν από τους παραδοσιακότερους στην Ελλάδα, δυστυχώς αφανίζεται. Πάνω από 30 κλωστοϋφαντουργεία κλείσανε τα τελευταία 15 χρόνια και περισσότερες από 50 βιοτεχνίες, ενώ τσαγκαράδικα μείναμε πολύ λίγα, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και με την ακολουθούμενη πολιτική δε θα μείνει τίποτα σ' αυτόν τον τόπο.

Ας καταλάβει η κυβέρνηση - τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου - ότι δεν πάει άλλο να φεύγουν επιχειρήσεις, να πάνε σε τρίτες χώρες, να επιδοτούνται με λεφτά του ελληνικού λαού και οι Ελληνες εργαζόμενοι να μένουν έρμαια.

Ταυτόχρονα, με υπόμνημά του προς το υπουργείο Εργασίας, το Συνδικάτο ζητάει από την κυβέρνηση να ενταχθεί η κλειστή επιχείρηση σε ειδικό καθεστώς - όπως έγινε με την «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» στην Κατερίνη, τα κλωστήρια «CORDAC» Ηλιάδη στον Κορινό Ημαθίας κ.ά. - ώστε να υπάρξει κάποια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 70 εργαζόμενοι που πετάχτηκαν στην ανεργία. Το Συνδικάτο ζητάει από τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας, Ε. Τζιόλα, να συγκαλέσει, σύντομα, σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα και θα ληφθεί η σχετική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ