Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Τους «υποδέχτηκαν» με διαδήλωση

Την πρέπουσα υποδοχή επιφύλαξε χτες βράδυ ο δημοκρατικός λαός των Γρεβενών, οι κομμουνιστές, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, στα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, στους οποίους παρέθεσε γεύμα ο δήμαρχος Γρεβενών στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον».

Με μια μαζική κινητοποίηση που οργάνωσε η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, εκατοντάδες δημοκρατικοί πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές της ΕΕ για την απασχόληση, που ευθύνονται για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Η συγκέντρωση των διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε στις 6.30 το απόγευμα στο ΚΤΕΛ Γρεβενών, όπου συγκεντρώθηκαν αγωνιστές και από την Κοζάνη και άλλες περιοχές και με αυτοκινητοπομπή και λάβαρα κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο όπου γευμάτιζαν τα μέλη της Επιτροπής.

Δεν μπορούσαν βλέπετε οι οργανωτές να έχουν συνέχεια τους υψηλούς προσκεκλημένους να συνεδριάζουν σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο, πάνω στα βουνά των Γρεβενών, για το φόβο των Ιουδαίων! Κάποτε έπρεπε να τους κατεβάσουν και στην πόλη. Στις κακοτοπιές των πόλεων όμως, όπου κι αν πάνε, τους καταδιώκει η οργή και η αγανάκτηση των εργαζόμενων και του λαού που εκδηλώνουν σε κάθε ευκαιρία την αποδοκιμασία τους για τα αντιλαϊκά σχέδια που επεξεργάζονται οι διάφορες «επιτροπές».

Σε μια προσπάθεια να παρεμποδιστούν οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον χώρο του ξενοδοχείου, η αστυνομία απέκλεισε το δρόμο για τα οχήματα, παρεμποδίζοντας την αυτοκινητοπομπή να προχωρήσει. Αυτό καθόλου δεν αποθάρρυνε τους διαδηλωτές, που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο συνέχισαν την πορεία τους πεζοί μέχρι το ξενοδοχείο, ξεσηκώνοντας στο πόδι όλη τη γύρω περιοχή με τα βροντερά συνθήματα.

Οι οργανωτές προσπαθούν επίσης απεγνωσμένα να παραπλανήσουν το λαό και να αποφύγουν την ενοχλητική παρουσία διαδηλωτών σε κάθε δημόσια εμφάνιση των εκπροσώπων των πολυεθνικών, και γι' αυτό δεν ανακοινώνουν ολόκληρο το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους. Αρκούνται μόνο στο πρόγραμμα κάθε ξεχωριστής ημέρας. Αυτό όμως δεν τους σώζει από τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ