Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Απανωτά «όχι» στα αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ

Καμία πρόθεση δεν υπάρχει από τη μεριά της κυβέρνησης να αυξήσει τις συντάξεις πείνας, ενώ ακόμα και οι οφειλές του κράτους προς τον ΟΑΕΕ με τα «μαθηματικά» της κυβέρνησης υπολείπονται κατά 54 δισ. δρχ. Αυτά προκύπτουν μεταξύ άλλων από τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη Δευτέρα αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ:

  • Εξέφρασε στον υφυπουργό την αντίθεσή της με τη ρύθμιση των οφειλών του κράτους ύψους 145 δισ. δραχμών προς τον ΟΑΕΕ σε δόσεις με ομόλογα.
  • Αναφέρθηκε στην αναγκαστική μετάταξη περίπου 180.000 ΕΒΕ από τη Ζ' στην Η' κλάση η οποία συνεπάγεται υπέρογκη αύξηση των εισφορών, καθώς και στο ύψος των συντάξεων, συντάξεων πείνας, για τους απόμαχους της δουλιάς.
  • Τόνισε την αναγκαιότητα αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, η οποία υποβαθμίζεται παραπέρα με την περικοπή γιατρών από τον Οργανισμό.

Από τη μεριά του ο Ρ. Σπυρόπουλος ισχυρίστηκε ότι κατόπιν συνεργασίας με τον ΟΑΕΕ οι οφειλές προς το ταμείο προσδιορίστηκαν σε 91 δισ. δρχ. και ότι μόλις οριστικοποιηθούν θα αποφασιστεί ο τρόπος καταβολής όλου του ποσού με πρώτη επιλογή την άμεση εξόφληση σε μετρητά. Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο υφυπουργός όσον αφορά τόσο στο θέμα αύξησης των εξευτελιστικά χαμηλών συντάξεων, όσο και της υποχρεωτικής μετάταξης των ασφαλισμένων, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δε συζητά θέμα ακύρωσης της σχετικής απόφασης. Αξιοσημείωτο είναι ότι για το θέμα του ύψους συμμετοχής του κράτους στην ασφάλιση των ΕΒΕ, ο ίδιος δήλωσε ότι υπερασπίζεται τις ρυθμίσεις του ν. 2084/92 και ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης της συμμετοχής του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ