Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Διγλωσσία για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Μία μόλις μέρα μετά τις... βαρύγδουπες δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη περί της αναγκαιότητας «να προχωρήσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος θα μας επιτρέψει να έχουμε μια αποτελεσματικότερη αποκομιδή των σκουπιδιών», η δήμαρχος Αθηναίων στην ουσία εγκαταλείπει το σχεδιασμό που προβλέπει τη δημιουργία ενός τέτοιου σταθμού στον Ελαιώνα!

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του δήμου φέρνει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση για τη «μεταφορά πιστώσεων του προϋπολογισμού», ανατρέποντας, στην ουσία, τον προ ενός μηνός κατατεθέντα προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, ενισχύει τον τομέα «προμήθεια απορριμματοφόρων - σαρώθρων» με το ποσό των 5,573 εκατ. ευρώ και ανέρχεται στο ποσό των 12,726 ευρώ. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα στοιχεία των εισηγητικών εγγράφων, για το συγκεκριμένο θέμα μειώνεται η πίστωση «Μελέτη - Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων», από τα 4 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, στα 800.000 ευρώ! Με το συγκεκριμένο ποσό στην ουσία είναι αδύνατη η κατασκευή μιας τέτοιας εγκατάστασης, γεγονός που συνηγορεί στην εγκατάλειψη του σχεδιασμού για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα.

Παράλληλα, η διοίκηση θα εισηγηθεί και τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΣΔΚΝΑ, για 3ετή χρήση του σταθμού μεταφόρτωσης στο Σχιστό. Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή απαξιώνει τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης στα διοικητικά όρια του δήμου και αφ' ετέρου εισέρχεται στη λογική της διαιώνισης της κατάστασης που έχει μετατρέψει τη Δυτική Αττική σε μια απέραντη χωματερή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ