Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ
Προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων

Το επιστημονικό συμβούλιο του ΕΣΚΝΑ αποφάσισε ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει, αλλά εφόσον συναινέσουν και οι εργαζόμενοι, που συνεδριάζουν σήμερα

Μόνο εφόσον εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων θα λειτουργήσει η χωματερή.
Μόνο εφόσον εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων θα λειτουργήσει η χωματερή.
Το «πράσινο φως» για να ανοίξει σήμερα η χωματερή, εφόσον, όμως, συναινέσουν οι εργαζόμενοι, έδωσε το επιστημονικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) και το οποίο συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Το επιστημονικό συμβούλιο έκρινε ότι υπάρχει ασφαλής χώρος, στον οποίο μπορούν να εναποτεθούν νέες στρώσεις απορριμμάτων, χωρίς τον κίνδυνο νέων κατολισθήσεων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν σήμερα στις 9 το πρωί και αφού εκτιμήσει το πόρισμα τεχνικός τους σύμβουλος, θα αποφανθούν αν θα επιστρέψουν στη δουλιά τους ή όχι. Οπως δήλωναν χθες εκπρόσωποί τους, οι εργαζόμενοι θέλουν να επιστρέψουν στη δουλιά, εφόσον όμως υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους.

Στο μεταξύ, χτες πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο εμπειρογνώμονες του ΙΓΜΕ, του ΥΠΕΧΩΔΕ, του υπουργείου Εσωτερικών, του ΕΜΠ και ο καθηγητής Εδαφομηχανικής του ΔΠΘ, κ. Παπακυριακόπουλος, για να διερευνήσουν τα αίτια της κατολίσθησης. Παράλληλα, το Τμήμα Χημικών του Πανεπιστημίου Αθηνών διενήργησε μετρήσεις για να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις συγκεντρώσεις βιοαερίου. Σήμερα, συνεδριάζει για το θέμα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανω Λιοσίων.

Την ίδια ώρα βέβαια, παραμένουν ανοιχτές οι ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει ακόμα προχωρήσει στην εφαρμογή του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής με τη χωροθέτηση δύο νέων ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων) στην Αττική, αλλά και της διοίκησης του ΕΣΔΚΝΑ, ο οποίος δεν έκανε τίποτα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού.

Στο μεταξύ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να δείξει ότι κάτι κάνει στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση - αξιοποίηση στερεών αποβλήτων». Η ημερίδα θα γίνει αύριο στις 10 π.μ., στο ξενοδοχείο «Ντιβάνι Κάραβελ».

Σημειώνουμε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ κατάρτισε τρία ακόμη Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ), που αφορούν στα μέτρα και τους όρους για την εναλλακτική διαχείριση:

  • Των μεταχειρισμένων λάστιχων των οχημάτων.
  • Των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
  • Των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις.

Τα ΠΔ δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, καθώς απαιτούνται οι υπογραφές και των συναρμόδιων υπουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ