Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΚΑΙ «ΚΡΙΣΕΙΣ»

ΚΡΙΣΗ... «Σε κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις εξελίσσεται η υπόθεση της εμπλοκής στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε παιχνίδια στο Χρηματιστήριο το 1999. Ο Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, και επί του παρόντος αρνητικός στο να λάβει δραστικά μέτρα. "Θέλω χρόνο να σκεφτώ καλά τι θα κάνω", είναι μια δήλωση που του αποδίδεται» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ... «Δυσάρεστο κλίμα στην πολιτική ζωή και ενοχλήσεις στην κυβέρνηση προκαλεί το ζήτημα που ανέκυψε με την εμπλοκή των υπουργών και άλλων στελεχών στα τουλάχιστον περίεργα "παιχνίδια" στο Χρηματιστήριο, την εποχή του άκρατου καλπασμού του. Οπως αναδεικνύεται και από την καταγραφή της "Ε", πολλοί ήταν οι βουλευτές που είχαν μεταφέρει τη Βουλή στη ...Σοφοκλέους. Τώρα ψάχνουν και ψάχνονται, ενώ η κυβέρνηση από τη μία δηλώνει ότι δεν υπήρξαν παρανομίες, τουλάχιστον από στελέχη που έχουν ήδη αναφερθεί, από την άλλη όμως απειλεί με κυρώσεις στην περίπτωση που αποδειχτούν ανομίες» (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΦΟΒΟΙ... «Ενεργοποίηση του σχεδίου ανατροπής του πριν από τις προσεχείς εκλογές φοβάται ο πρωθυπουργός ύστερα και από τις αποκαλύψεις περί εμπλοκής κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ. κ. Μανίκας, Νεονάκης, στην υπόθεση της Σοφοκλέους. Ο κ. Σημίτης φέρεται, έτσι, αποφασισμένος να "πάρει κεφάλια"» (Από την πρώτη σελίδα του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

«ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ»... «Δείχνει η όλη ιστορία πώς γίνονται σήμερα οι κερδοφόρες δουλειές και πώς περνάει μέσα από το διάτρητο νομοθετικό πλαίσιο η διαπλοκή. Με τον ουσιαστικό έλεγχο του καναλιού ALTER, η εταιρεία ALTEC δημιούργησε την εντύπωση φοβερής ισχύος στην αγορά, με αποτέλεσμα να πείθονται επενδυτές, ακόμη και βουλευτές, ότι έχει προνομιακή μεταχείριση από το Δημόσιο και άρα είναι συμφέρουσα και κερδοφόρος η αγορά μετοχών της» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

«ΟΜΙΧΛΩΔΗ» ΛΟΜΠΙ: «Ηταν ευρέως διαδεδομένο λόγου χάρη εκείνη την περίοδο ότι ένα από τα ισχυρά και πιο "ομιχλώδη" λόμπι του Χρηματιστηρίου, ήταν αυτό που, υποτίθεται πάλι, είχε συστήσει ένα μέρος της "Χαριλάου Τρικούπη", το οποίο φέρεται μάλιστα να προτιμούσε συγκεκριμένες μετοχές, αλλά και συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία για να καταρτίζει συναλλαγές, γνωστή για τα μεγάλα "deals" που έκανε και για άλλα που δεν έκανε... Παρόμοια παρουσία "λόμπι" εικαζόταν εκείνη την περίοδο ότι διέθεταν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, "παίζοντας" μάλιστα όπως ελέγετο, μετοχές επιχειρηματιών που ανήκαν στην παράταξη) (Βασ. ΓεώργαςΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ