Τρίτη 22 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... συγκρινόμενα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ έχει κανείς την προδιάθεση να αποφύγει τον παραλληλισμό... δε γίνεται. Ο λόγος για τις δηλώσεις του στρατιωτικού διοικητή των δυνάμεων κατοχής στο Ιράκ, που μόνο με τη ναζιστική κατοχή στην Ευρώπη μπορεί να συγκριθεί!

Δεν αναγνωρίζει, λέει, καμιά άλλη αρχή στο Ιράκ, εκτός από την αμερικανική, συμπληρώνοντας ότι θα μείνουν στη χώρα «όσο χρειαστεί». Οσο ...χρειαστεί ποιος, δηλαδή; Σίγουρα, όχι οι Ιρακινοί, αλλά τα συμφέροντα που εκπροσωπούνται από ΗΠΑ και Βρετανία.

Φυσικά, η ωμότητα αυτών των δηλώσεων αντιστοιχεί επακριβώς στην ωμότητα της πραγματικότητας και της παρουσίας κατοχικών δυνάμεων, σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά από το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Ούτε καν τα προσχήματα δεν τηρούνται.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ τον εισαγγελέα δηλώνει πως θέλει ο Χρήστος Πρωτόπαππας, προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους όσοι μιλάνε για σκάνδαλα και για διαπλοκή κυβερνητικών στελεχών με χρηματιστηριακά παιγνίδια. Ας μην ανησυχεί, ακόμα κι αυτοί που υποκινούν την ιστορία δεν έχουν πρόθεση να θίξουν την ουσία της...

Αλλωστε, τι καλύτερο «στοιχείο» θα ήθελε η κυβέρνηση, πέρα από τις τεράστιες απώλειες όσων «μικρών» είχαν την ατυχία να ακολουθήσουν τις κυβερνητικές προτροπές και να εμπλακούν με τη Σοφοκλέους μετά το 1999;

`Η, ακόμα καλύτερα, ποιο στοιχείο μπορεί να αποδείξει καλύτερα τη διαπλοκή, από τις κεντρικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής;

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ πουν, σε ...περικοπές καταλήγουμε. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ανατίθενται σε συντονιστική επιτροπή οι κλάδοι Υγείας των μεγαλύτερων Ταμείων της χώρας, με στόχο την «ορθολογικοποίηση των δαπανών».

Είναι γνωστό, φυσικά, τι θεωρούν «ορθολογικό» οι κυβερνώντες. Πρωτίστως, οτιδήποτε περικόπτει τα κονδύλια για την Κοινωνική Ασφάλιση και αφήνει χώρο στην «ελεύθερη αγορά». Οπότε, καταλαβαίνετε τι πρόκειται να επακολουθήσει και πού αποσκοπεί αυτή η ιστορία.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ