Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκή Αντισύνοδος για το μέλλον της Ευρώπης

Ξεκινά αύριο το πρωί στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, η διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης που διοργανώνει η Kίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στο πλαίσιο κλιμάκωσης των αντιιμπεριαλιστικών, ενωτικών και διεθνιστικών πρωτοβουλιών της, ενόψει των μεγάλων κινητοποιήσεων του Ιούνη ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Στις εργασίες της διημερίδας έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν κόμματα, κινήσεις και κινήματα από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει συζήτηση και θα κατατεθούν θέσεις και προτάσεις, για τη Συντακτική Συνέλευση και το Ευρωσύνταγμα, τις επιπτώσεις στα κοινωνικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες στους λαούς της Ευρώπης, τους τρόπους και τις μορφές αντίστασης, καθώς και για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική, Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑΑ).

Ειδικές θεματικές παρεμβάσεις θα κάνουν οι:

- Μανωλεδάκης Ιωάννης, καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα «οι νέες εξελίξεις στο χώρο της ποινικοποίησης και της καταστολής».

- Νικολόπουλος Ηλίας, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα «άρθρο 28 του Συντάγματος και η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας».

- Αλυσσανδράκης Κώστας, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με θέμα «Συντακτική Συνέλευση της Ευρώπης».

- Καλτσώνης Δημήτρης, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Δικαίου με θέμα «τα δημοκρατικά δικαιώματα στους χώρους εργασίας».

- Μπούτας Βαγγέλης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας, μέλος της ΠΑΣΥ με θέμα «για μια αγροτική πολιτική στην υπηρεσία του λαού μας, των λαών».

- Καρατουλιώτης Νίκος, υποστράτηγος ε.α. με θέμα «η στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης και οι νέες γεωπολιτικές εξελίξεις».

- Κωστόπουλος Τρύφων, καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα «ιστορική αναδρομή στην ευρωπαϊκή καπιταλιστική ενοποίηση».

Επίσης, παρεμβάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι κομμάτων, Κινήσεων και οργανώσεων, όπως: εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ, ο Σ. Βαλανάς, μέλος της ΠΓ της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ο Κ. Δρούτσας, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, και ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε θα περάσει! (2008-04-22 00:00:00.0)
Νέο Σύνταγμα μέχρι το Μάη (2007-12-25 00:00:00.0)
Ραντεβού στη λαϊκή Αντισύνοδο (2003-03-08 00:00:00.0)
Απέκλεισαν το ΚΚΕ από τη Συντακτική Συνέλευση της ΕΕ! (2002-02-06 00:00:00.0)
Τα μάτια στραμμένα στη Συντακτική Συνέλευση (1999-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ