Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στο ψαχνό!

Ολα ξεκίνησαν όταν ένα μικρό παιδί πέταξε το ...σανδάλι του εναντίον ενός αμερικανικού τζιπ. Η ιστορία τέλειωσε με δεκάδες Iρακινούς νεκρούς και σοβαρά τραυματισμένους να κείτονται στο δρόμο...

***

Είδαμε τον τρόμο - καταθέτουν οι Chris Hughes και Julian Andrews, δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ της εφημερίδας «Miror» και αυτόπτες μάρτυρες της σφαγής στην Al - Fallujah - όταν τα αμερικανικά πυρά στράφηκαν κατά του πλήθους των 1.000 άοπλων ανθρώπων. Οι διαδηλωτές είχαν ξεκινήσει να βαδίζουν φωνάζοντας «Aμερικανοί γυρίστε σπίτι σας». Κάποια στιγμή ...εκτοξεύτηκε το σανδάλι.

Πολλοί - συνεχίζεται η μαρτυρία - συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών, έπεσαν νεκροί μετά από το επί 20 δευτερόλεπτα κροτάλισμα του αυτόματου οπλοπολυβόλου. Οι 1.000 άοπλοι διαδήλωναν κατά των Aμερικάνων, οι οποίοι την προηγούμενη Δευτέρα σκότωσαν εν ψυχρώ 13 διαδηλωτές στο σχολείο της Al - Kaahd.

***

Οι δύο απεσταλμένοι της «Miror» - όπως γράφουν στο ρεπορτάζ τους - στέκονταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από το αμερικανικό τζιπ που δέχτηκε την ...επίθεση από το σανδάλι του παιδιού. Είδαν με τα μάτια τους τον χειριστή του αυτόματου οπλοπολυβόλου, πάνω στο τζιπ, να τραβά τη σκανδάλη και να ρίχνει στο πλήθος. Χωρίς καμία προειδοποίηση. Χωρίς καμία προειδοποιητική βολή. Στο ψαχνό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ