Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανησυχούν οι εργαζόμενοι

Οι όποιες διαβεβαιώσεις, για τη λήψη μέτρων, δεν καθησύχασαν τους εργαζόμενους του «Σισμανόγλειου», που αποτελούν και την πρώτη ομάδα κινδύνου και οι οποίοι σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου τους που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί, τονίζουν ότι «το νοσοκομείο σε περίπτωση μαζικής προσέλευσης και ανάγκης περίθαλψης τέτοιων περιστατικών δε διαθέτει σε επάρκεια την απαιτούμενη υποδομή (περισσότεροι ειδικοί χώροι, προσωπικό κ.ά.)».

Για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και των νοσηλευόμενων και πολιτών ζητούν:

  • Εποπτεία και διασφάλιση των εργαζομένων στα εργαστήρια του νοσοκομείου (ειδικό εξοπλισμό κ.ά.) για την επεξεργασία των δειγμάτων.
  • Τη διασφάλιση της επάρκειας του νοσοκομείου σε μάσκες, αφού διαπιστώνεται έλλειψη ειδικών μασκών διεθνώς. Οι ειδικές μάσκες που χρησιμοποιούνται στο θάλαμο να χρησιμοποιούνται ως μιας χρήσης.
  • Να διασφαλιστεί η καθαριότητα των χώρων, των μέσων μεταφοράς των ασθενών, με απολύμανση και καθαριότητα σε ειδικούς χώρους.
  • Διαρκή και συστηματική ενημέρωση από την Επιτροπή Λοιμώξεων σε όλους τους κλάδους του νοσοκομείου.
  • Κατά τη μεταφορά του ασθενούς σε άλλο χώρο (π.χ. αξονικό τομογράφο κ.ά.) να παίρνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης ως προς τον ασθενή (μάσκες - ποδιές - γάντια).

Τέλος, τη διενέργεια άσκησης προσωπικού για την περίπτωση μαζικής προσέλευσης κρουσμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ