Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17 Ν»
«Δε χορηγήθηκαν ψυχοφάρμακα στον Σ. Ξηρό»

Η διάψευση χορήγησης ψυχοφαρμάκων στον Σ. Ξηρό από τους γιατρούς του Κορυδαλλού και οι καταθέσεις δύο αστυνομικών για τη ληστεία των ΕΛΤΑ στο Αιγάλεω το Δεκέμβρη του 1991, κυριάρχησαν κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία της δίκης των κατηγορουμένων για τη «17 Νοέμβρη».

Ο αστυνομικός Στ. Γρίβας υποστήριξε ότι είναι απολύτως σίγουρος πως οι αδερφοί Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός είναι δύο από τους πέντε δράστες της ληστείας. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Μαργαρίτης του ...υπενθύμισε ότι και το 1992 είχε αναγνωρίσει, χωρίς καμία αμφιβολία στον ανακριτή ως δράστες τον Β. Δαναλάτο και τον Λ. Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί, αλλά στη συνέχεια απηλλάγησαν γι' αυτήν την υπόθεση. Για τη ληστεία στο Αιγάλεω κατέθεσε και ο αστυνομικός Κ. Ξηντάρης, ο οποίος δεν αναγνώρισε ως δράστη κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού Γ. Δημόπουλος ανέφερε ότι ο Σ. Ξηρός δε λαμβάνει ψυχοφάρμακα, «ούτε απλό αγχολυτικό», καθώς και ότι μετά από ψυχιατρική εξέταση κρίθηκε πως δεν παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα ψυχικής νόσου. Από την πλευρά του, ο Σ. Ξηρός υποστήριξε ότι ουδέποτε τον έχει εξετάσει ο κ. Δημόπουλος. Ο Θ. Χριστοδουλάκης, επίσης ψυχίατρος των φυλακών, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κατηγορούμενος διακατέχεται από έμμονες ιδέες, χωρίς ωστόσο να μπορεί να χαρακτηριστεί ψυχωτικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ