Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 65
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οταν η αντι - ΚΚΕ τύφλωση καθοδηγεί

Επιστολή του Μπάμπη Βορτελίνου, στελέχους του ΠΑΜΕ, στη διεύθυνση της «Αυγής», με αφορμή συκοφαντικό δημοσίευμα που αφορούσε τις εξελίξεις στην ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ευθεία απάντηση σε συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» έδωσε χτες ο συνδικαλιστής Μπάμπης Βορτελίνος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ΠΟΕ - ΟΤΑ. Παραθέτουμε ολόκληρο το γράμμα που στάλθηκε στην «Αυγή».

«Με ατεκμηρίωτο σχόλιό σας στην "ΑΥΓΗ" της Πέμπτης 5 Ιούνη 2003 επιχειρείτε με λαθροχειρίες να αποδείξετε το άσπρο - μαύρο.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συγκρότηση του προεδρείου της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ισχυρίζεστε ανυπόστατα ότι το ΠΑΜΕ συνέπραξε με το ΠΑΣΟΚ για τον αποκλεισμό της ΑΣΚ (παράταξης του ΣΥΝ).

Σκόπιμα, βέβαια, αποκρύπτετε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια (ο μεγάλος της αδελφός) η ΠΑΣΚΕ παραχωρούσε στην ΑΣΚ τη θέση του αντιπροέδρου στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία με βάση τη δύναμή της δεν της ανήκει.

Μαζί πήγανε σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης (Καποδίστριας, έκτακτοι κλπ.). Επομένως, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

Οσο για το συγκεκριμένο ζήτημα διευκρινίζουμε, με βάση τα πρακτικά της ΠΟΕ - ΟΤΑ, η ΔΑΣ με σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι η θέση μας είναι για προγραμματικό Προεδρείο σε ταξική κατεύθυνση, που όμως σήμερα με τις παρούσες συνδικαλιστικές δυνάμεις δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτό. Προτείναμε λειτουργικό αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο. Στα πλαίσια αυτά εκλέχτηκε και με τη δική μας ψήφο ο εκπρόσωπος της ΑΣΚ στο Προεδρείο του ΓΣ.

Στην ΕΕ, με βάση τη δύναμή της, η θέση που της αναλογούσε δεν ήταν η θέση του αντιπροέδρου που διεκδίκησε. Στη συνέχεια αυτοαποκλείστηκε, αφού δεν έθεσε για καμιά θέση υποψηφιότητα, αντίθετα υπερψήφισε την παράταξη της ΝΔ για τις θέσεις που είχε θέσει υποψηφιότητα για το προεδρείο.

Αναρωτιέται κανείς πώς η παράταξη του ΣΥΝ, ενώ παντού επικαλείται την αρχή της αναλογικότητας, η ίδια την παραβιάζει και μας καταγγέλλει και από πάνω. Μήπως επειδή έχει συνηθίσει να καταλαμβάνει θέσεις που με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς δεν της αναλογούν όπως κατά κόρον γινόταν την προηγούμενη περίοδο;

Ας πάψει η ΑΣΚ και η "ΑΥΓΗ" να ψαρεύουν σε θολά νερά.

Μπάμπης Βορτελίνος, Επικεφαλής της ΔΑΣ, ΓΓ της ΠΟΕ - ΟΤΑ

ΥΓ: Πιστεύω ότι στα πλαίσια της δεοντολογίας θα δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ