Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 63
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Να διασφαλιστεί η δουλιά των 500 μεταλλωρύχων

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη

Αν και ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, κάτω από δημόσιο έλεγχο, διασφαλίζοντας και την εργασία στους 500 εργάτες, ρωτά την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλο, και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Ρέππα.

Οι μεταλλωρύχοι εργάτες των μεταλλείων, τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, γιατί η πολυεθνική εταιρία «Kinross» κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, η οποία συζητήθηκε στις 4.6.2003 και αναμένεται η απόφαση.

Ο κίνδυνος να κλείσει οριστικά το μεταλλείο και να μείνουν άνεργοι οι 500 μεταλλωρύχοι είναι μεγάλος, επισημαίνει ο βουλευτής και τονίζει ότι οι εργάτες είναι σε διαθεσιμότητα και απλήρωτοι πολλούς μήνες.

«Αυτές οι εξελίξεις, που θα έχουν οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες σε ολόκληρη την περιοχή της Β. Χαλκιδικής, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, που μέσα από αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση ξεπούλησε τα μεταλλεία και τον ορυκτό πλούτο της περιοχής», υπογραμμίζει ο βουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ