Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 64
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΝΟ»
Πήραν δέσμευση για το ασφαλιστικό και συνεχίζουν...

Μια πρώτη δέσμευση ότι δε θα θιγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων από την πώληση της «ΑΓΝΟ» στην «Κολιός», αναγκάστηκε να αναλάβει χτες η κυβέρνηση κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Τη δέσμευση μετέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Ρ. Σπυρόπουλος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες με τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων της «ΑΓΝΟ».

Κατ' αρχήν θετική εκτιμούν την εξέλιξη οι εργαζόμενοι, που εδώ και δύο βδομάδες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να υπερασπίσουν το δικαίωμα στη δουλιά και να διασφαλίσουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε πως με ειδική νομοθετική ρύθμιση θα διασφαλιστεί η παραμονή όλων των εργαζομένων στον ασφαλιστικό τους φορέα, το ΤΑΥΣΟ. Για να διευθετηθεί το ζήτημα, ορίστηκε νέο ραντεβού στο υπουργείο Εργασίας για την επόμενη Παρασκευή 13 του Ιούνη, οπότε θα γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων: ΟΣΕΓΟ, Σωματείο Εργαζομένων «ΑΓΝΟ», ΤΑΥΣΟ.

Σε περίπτωση μεταφοράς των εργαζομένων σε άλλο ασφαλιστικό φορέα θα υπήρχε απώλεια κεκτημένων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πάντως, το θέμα παραμένει ανοιχτό μέχρι την οριστική ρύθμιση. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ήδη σχεδιάζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

«Το ασφαλιστικό είναι το ένα από τα ζητήματα που παλεύουμε. Παράλληλα συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων. Ο δρόμος είναι μακρύς», δήλωσε ο Φ. Γεωργουδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «ΑΓΝΟ». Και πρόσθεσε: «Αποδείχθηκε και στην πράξη ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Με τη συλλογική και συντονισμένη δράση μπορούμε να αποσπάσουμε διεκδικήσεις και να υπερασπιστούμε κεκτημένα δικαιώματα. Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Δεν αφήνουμε ανυπεράσπιστο το παρόν και το μέλλον μας στα χέρια του κάθε ιδιώτη αγοραστή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ