Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 62
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ «ΚΡΙΚΑΣ»
Πετάχτηκαν στο δρόμο 51 εργάτες

Στο δρόμο πετάχτηκαν άλλοι 51 εργαζόμενοι στην Πάτρα καθώς προχτές οι υπεύθυνοι στη νηματουργία «ΚΡΙΚΑΣ» ανακοίνωσαν το κλείσιμο του εργοστασίου, κοινοποιώντας ταυτόχρονα τις απολύσεις στους εργαζόμενους.

Ο λογαριασμός της ενδοεπιχειρηματικής κόντρας που ξέσπασε πριν λίγες βδομάδες μεταξύ των Ιταλών μετόχων που κατέχουν το 50% και το μάνατζμεντ και της Τράπεζα ΑΛΦΑ που κατέχει το 50%, πληρώνεται σήμερα από τους εργαζόμενους με την απόλυσή τους. Μετά το οριστικό κλείσιμο η Τράπεζα ΑΛΦΑ ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιούνη θα προχωρήσει σε πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας της επιχείρησης.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού και για το λόγο αυτό το κλαδικό σωματείο καλεί τη Δευτέρα 9 Ιούνη στις 7 μ.μ. στο ΕΚΠ σε σύσκεψη τους απολυμένους της «ΚΡΙΚΑΣ» στην οποία θα συμμετάσχει και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Θύμιος Ευθυμίου, ενώ την ίδια μέρα και ώρα θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση το σωματείο του «Καλογεράκη».

Επιπρόσθετα, να σημειώσουμε πως προκαλεί βάναυσα την εργατική τάξη της πόλης ο πρόεδρος του ΕΚΠ και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Λιακόπουλος, καθώς χτες, μετά τη μαζική παράσταση των απολυμένων στο ΕΚ, δήλωσε λίγο αργότερα σε τοπική εφημερίδα πως «η συνάντηση έγινε δυστυχώς κατόπιν εορτής». Φαίνεται πως ο κ. πρόεδρος δε γνώριζε ότι το θέμα της «ΚΡΙΚΑΣ» βρίσκεται στην επικαιρότητα τον τελευταίο μήνα και ίσως γι' αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε την πρωτοβουλία να βρεθεί έστω και μια φορά στο πλευρό των εργαζόμενων στη νηματουργία.

Ανακοίνωση ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους απολυμένους της «ΚΡΙΚΑΣ» και τους καλεί να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ πίνουν νερό στην πολιτική της ΕΕ, στο όνομα της ελεύθερης αγοράς, που σημαίνει ασύδοτη δράση του κεφαλαίου που κωδικοποιείται σε συνθήκες όπως αυτή του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ, του Συμφώνου Σταθερότητας».

Στη συνέχεια, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους απολυμένους, να συμπαραταχτούν, να συντονίσουν, να οργανώσουν από κοινού τον αγώνα τους. Να διεκδικήσουν τώρα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των απολυμένων. Καταλήγοντας τους καλεί να ενισχύσουν και εκλογικά το ΚΚΕ, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί βασική προϋπόθεση για βαθιές και ριζικές αλλαγές που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας και των απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ