Σάββατο 7 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 66
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΨΝΑ»
Κύριο αίτημα η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης

«Κανένας αγώνας, καμιά κινητοποίηση αν δεν κινείται στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, αναβαθμισμένου, σύμφωνου με τις σύγχρονες ανάγκες, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής» (ΨΝΑ) με αφορμή τις στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις στο ΨΝΑ και το «Δρομοκαΐτειο».

«Καμιά διαμαρτυρία, καμιά απεργία δε θα έχει αποτελέσματα προοπτικής αν δε βάζει σαν κύριο αίτημα την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας. Οποιαδήποτε κινητοποίηση, χρειάζεται να είναι μαζική και να τοποθετεί τη γραμμή αντιπαράθεσης στη σωστή της βάση», υπογραμμίζει η παράταξη.

Με βάση τα παραπάνω, συνεχίζει η ανακοίνωση, θέση μας είναι ότι οι κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη με σύγχρονες συνθήκες λειτουργία της εφημερίας του νοσοκομείου χρειάζεται να συνδυαστεί με ουσιαστική αντιπαράθεση στις βασικές πλευρές του σχεδίου «Πολιτεία», που στόχο έχει ο δημόσιος τομέας να γίνει πιο αποτελεσματικός στην εξυπηρέτηση συμφερόντων του κεφαλαίου. Με αντίθεση στο νέο δημοσιοϋπαλληλικό μισθολόγιο που διαιωνίζει τη λιτότητα και εξασφαλίζει την υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων στην εκάστοτε κυβέρνηση. Με προσπάθεια να ανατραπεί η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου.

«Παλεύουμε η γραμμή αντιπαράθεσης στα σημερινά προβλήματα να μπαίνει στην ουσιαστική της βάση, να γίνεται κτήμα από τους εργαζόμενους, που χρειάζεται να αφήσουν τις αυταπάτες για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η πολιτική τους δεν είναι μόνο αντιλαϊκή, είναι και επικίνδυνη», τονίζει η παράταξη.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οταν οι ασθενείς που εισάγονται δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη του συστήματος, από το διοικητικό υπάλληλο μέχρι το γιατρό. Οταν στις ψυχιατρικές κλινικές το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για τα βασικά. Οταν ασθενείς και υπάλληλοι αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα και όχι σαν άνθρωποι με δικαιώματα, τότε χρειάζεται να ξεκινήσει και η δική μας επίθεση. Επίθεση που θα ξεκινήσει με το να απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και τις ουσιαστικές αυξήσεις που χρειαζόμαστε και θα φτάνει έως στο τι σύστημα Υγείας χρειάζονται ασθενείς και προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ