Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το πιο κατάπτυστο κείμενο

«... Απ' την εποχή του φυστικά Προέδρου Κάρτερ έως την εποχή του πίθηκα Προέδρου Μπους πολλά έχουν αλλάξει και, κυρίως, οι Αμερικανοί!

Η εποχή που οι Αμερικανοί σήκωναν κουβέντες, έκαναν διαπραγματεύσεις, επεδίωκαν συμμαχίες και κυβερνούσαν διά των συναινέσεων, παρήλθε.

Τώρα "όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους".

Οι Ευρωπαίοι δεν αρκεί να είναι σύμμαχοι. Πρέπει να είναι υπήκοοι.

Η ταπείνωση των κρατών (Βέλγιο, Γαλλία) είναι απαραίτητη κι αναπόδραστη, ώσπου να τα οδηγήσει στην αυτοταπείνωση των κρατών (Βέλγιο, Γαλλία). Οι ΗΠΑ δε ζητούν πλέον, δε συζητούν, απαιτούν.

Η συμφωνία "νομικής συνδρομής" είναι το πιο κατάπτυστο κείμενο που έχουν υπογράψει ποτέ ελεύθερα κράτη ή ένωση ελευθέρων και κυρίαρχων κρατών με οποιοδήποτε άλλο κράτος. (Εν παρενθέσει μόνον, διότι μόνον τέτοια αξία έχει, φαρμακομούρα μοίρα το 'φερε αυτό το κείμενο ντροπής, αυτήν τη χάρτα πιπίνα να την έχει υπογράψει εκ μέρους των Ευρωπαίων ελληνικό χέρι. Θα μου πείτε, θα είχε διαφορά αν το υπέγραφε Γερμανός, Γάλλος ή Ιταλός; Ε, όσο να 'ναι, οι βέροι Ευρωπαίοι έχουν μάθει να τρώνε τις φουσκιές τους απ' τους Αμερικανούς μ' ένα κάποιο στυλ! - εμείς ακόμα δεν έχουμε φθάσει σ' αυτό το ύψος - μόλις φάμε τη φουσκιά μας κάνουμε κι ένα καραγκιοζιλίκι καντριλιστί για να τονίσουμε τη στίξη της όλης σκηνής - πού θα πάει; θα μάθουμε)...»

Του Στάθη από το «Ναυτίλο» της χτεσινής «Ελευθεροτυπίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ