Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δημαγωγία και ψηφοθηρία

Γρηγοριάδης Κώστας

Το ρόλο του προστάτη της... δημόσιας περιουσίας προσπαθεί να οικειοποιηθεί τώρα η ΝΔ, χωρίς βέβαια να τα καταφέρνει, έστω για τα μάτια του κόσμου. Το αντίθετο, μάλιστα, το αποτέλεσμα είναι για γέλια. Ετσι, κινούμενη στη βάση της πολιτικής και της ιδεολογίας της, απαιτεί «επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών», αλλά ενεργώντας υπό το κράτος της τακτικής υφαρπαγής ψήφων ενόψει των εκλογών, τάσσεται στα λόγια υπέρ διαφόρων λαϊκών κινητοποιήσεων κόντρα στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων.

Σ' αυτά ακριβώς τα πλαίσια και ο υπεύθυνος του τομέα Τουρισμού της ΝΔ, ο βουλευτής και Α. Λιάσκος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επίθεση των ΜΑΤ, προχτές, στους κατοίκους του Οιτύλου έξω από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ), σχολιάζοντας, μάλιστα, σε υψηλούς τόνους τη συμπεριφορά των κυβερνώντων... «όταν δεν υιοθετούνται οι επιλογές της για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας...».

Επειδή όμως στη ΝΔ φαίνεται πως τους λένε να κρατάνε τα προσχήματα, μετά από τα λεχθέντα περί ξεπουλήματος, ο εν λόγω βουλευτής πρόσθεσε και τη φράση ...«με θολές και αδιαφανείς διαδικασίες» κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Τι να καταλάβει; Οτι τα περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και τα τοιαύτα, είναι απλό παραμύθι για να θολώσουν τα νερά και να «τσιμπήσουν» οι ανυποψίαστοι. Αλλωστε - κι αυτό είναι το σπουδαιότερο - στη συνάντηση της δημοτικής αρχής Οιτύλου με τη διοίκηση της ΕΤΑ, τρεις βουλευτές της ΝΔ, οι Δαβάκης, Σκανδαλάκης και Μαντούβαλος, συνέβαλαν, ώστε να γίνει αποδεκτό το ξεπούλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ