Σάββατο 28 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καθυστερεί ο Σμόκοβος...

Μετά το σταμάτημα των έργων εκτροπής του Αχελώου - η κυβέρνηση, επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες, δεν προχωράει σε νέα δημοπράτηση του έργου στο φράγμα της Συκιάς, καθυστερώντας όλο το έργο - διακόπηκαν, τώρα και οι εργασίες στο φράγμα του Σμόκοβου, απ' όπου προβλέπεται ν' αρδεύονται 250.000 στρέμματα στους Νομούς Καρδίτσας και Φθιώτιδας.

Οι εργασίες στο Σμόκοβο σταμάτησαν εδώ και δύο βδομάδες, περίπου, επειδή οι εργολάβοι δεν πληρώνονται εδώ και τέσσερις, περίπου, μήνες. Η διακοπή θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην έρθει, φέτος, καθόλου νερό από το Σμόκοβο προς τα χωράφια της Καρδίτσας και οι αγρότες της περιοχής να αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα λειψυδρίας.

Να σημειώσουμε ότι το σταμάτημα των εργασιών στο Σμόκοβο δεν ήταν γνωστό στους αγρότες κι αποκαλύφτηκε, μόλις πριν τρεις μέρες, από το βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, Ν. Γκατζή, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή κατασκευής του έργου. Το ίδιο είχε συμβεί και το 1997, όταν το σταμάτημα των εργασιών στη σήραγγα Λιονταρίου παρέμεινε κρυφό κι αποκαλύφτηκε από τον τότε βουλευτή Καρδίτσας του ΚΚΕ, Β. Μπούτα.

Να επισημάνουμε ακόμη, ότι την προηγούμενη μέρα της επίσκεψης του Ν. Γκατζή, στο φράγμα Σμοκόβου είχε πάει ο Ντ. Ρόβλιας, πρώην ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών κι Επικοινωνιών και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα, ο οποίος και δήλωσε ότι «οι εργασίες στο φράγμα συνεχίζονται απρόσκοπτα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ