Τετάρτη 6 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Κάνουμε την αμφισβήτηση, δύναμη ανατροπής

Προκήρυξη του ΚΣ της ΚΝΕ για τις κεντρικές εκδηλώσεις

Το σήμα του Φεστιβάλ
Το σήμα του Φεστιβάλ
Εδώ και 29 χρόνια, από το Μάη ως το Σεπτέμβρη το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» «ανοίγει τα πανιά του» σε όλη τη χώρα. Φέτος από τις 18 μέχρι και τις 21 Σεπτέμβρη, κορυφώνεται στην Αθήνα, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια.

Συναυλίες, χορός, τραγούδι, παραστάσεις, δρώμενα, προβολές, σκετσάκια, πολιτικές συζητήσεις και ομιλίες, τουρνουά, διαγωνισμοί, εκθέσεις, βιβλιοπωλεία. Διεθνιστική αλληλεγγύη, αντιπολεμική δράση, καταγγελίες, αιτήματα, αγώνες, διεκδικήσεις, προτάσεις. Κουβέντα, γνωριμία, αμφισβήτηση, επικοινωνία, συστράτευση είναι ότι συναπαρτίζει τη μοναδική αυτή γιορτή της νιότης.

«Με ισχυρό KKE κάνουμε την αμφισβήτηση δύναμη αγώνα και ανατροπής», είναι το σύνθημα και το ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει στην προκήρυξή του:

«Κάθε καλοκαίρι το φεστιβάλ συγκεντρώνει την αγωνιστική εμπειρία της νεολαίας, την ανακεφαλαιώνει, την κάνει μάχιμο συμπέρασμα για το άνοιγμα της καινούριας χρονιάς.

Κάθε χρονιά το φεστιβάλ μαζεύει τη δημιουργική διάθεση και δραστηριότητα της νεολαίας, τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους δημιουργούς αλλά και σε δεκάδες μεγάλους και γνωστούς να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες χιλιάδες νεολαίας. Να επικοινωνήσουν, να έρθουν σε επαφή με ό,τι πιο προοδευτικό και ποιοτικό βγάζει η Τέχνη στις μέρες μας χωρίς τους περιορισμούς του ακριβού εισιτηρίου και της κυριλάτης "πόρτας" χωρίς τους αποκλεισμούς της δισκογραφικής ή της αίθουσας».

Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες σε γειτονιές, σχολεία και σχολές, χώρους δουλιάς, χωριά και πόλεις. Οι συναντήσεις νέων καλλιτεχνών, δημιουργών και σχημάτων. Το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο και άλλες εκδρομές, το κάμπινγκ της ΚΝΕ, οι άλλες διακοπές. Τα Φεστιβάλ σε κάθε πρωτεύουσα νομού, σε κάθε μεγάλη πόλη.

Το ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει: «Φέτος ήταν μια πλούσια χρονιά. Εναντιωθήκαμε στο βάρβαρο πόλεμο του ιμπεριαλισμού ενάντια στο Ιράκ, πιο μαζικά από άλλες φορές, πιο αποφασιστικά: "εμείς θα σταματήσουμε τον πόλεμο αυτό" είπαν οι μαθητές και πράγματι ανοίξαμε το δρόμο για να τα καταφέρουμε, για να ξεμπλέξει η χώρα μας μια μέρα, μια και καλή από τον πόλεμο.

Ζήσαμε από κοντά τους έξι μήνες της "ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ", της προεδρίας που έφερε τα δικαιώματα και τις ζωές μας πιο πίσω και πιο κάτω. Ομως δεν τους αφήσαμε ανενόχλητους. Ολο το εξάμηνο τους "κυνηγήσαμε" τριγύρω στην Ελλάδα και τους "καλοδεχτήκαμε" στη Σαλονίκη. Αγωνιστήκαμε, μάθαμε, είμαστε πιο έμπειροι, πιο δυνατοί, είμαστε περισσότεροι.

Τους καταγγείλαμε. Τους αμφισβητήσαμε. Τον ιμπεριαλισμό και τα εγχώρια τσιράκια του. Τα μονοπώλια, τα κόμματα και την κυβέρνηση που τα υπηρετούν. Καταφέραμε αρκετά, μπορούμε περισσότερα. Ομως, δε φτάνει μόνο ο αγώνας στο δρόμο, στο σύλλογο, στο συνδικάτο. Δε φτάνει μόνο να καταγγέλλουμε την εξουσία και την αγορά τους ή να απαιτούμε απλώς από την εξουσία τους. Δε φτάνει απλώς να εναλλάσσεται ο διαχειριστής της εξουσίας τους, από τον ιμπεριαλισμό. Η λύση είναι να ανατρέψουμε την εξουσία τους. Τα προβλήματά μας θα λυθούν απ' τη δική μας "τη λαϊκή" οικονομία, απ' τη δική μας "τη λαϊκή" εξουσία. Η εξουσία είναι πολιτική άρα πολιτικός πρέπει να γίνει και ο αγώνας μας. Αυτή τη λύση προτείνει και το ΚΚΕ. Το δρόμο της ενότητας όλων όσοι έχουν συμφέρον να ξεμπερδεύουν με την εκμετάλλευση. Τη λύση του λαϊκού μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Κάνε τη δράση, τον αγώνα σου πολιτική, είναι η πρόταση του ΚΣ της ΚΝΕ.

  • «Η καλύτερη καταγγελία στη φτώχεια και στον πόλεμο είναι να μαυρίσεις αυτούς που την ανακυκλώνουν και που την ανέχονται. Να μαυρίσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και όσους τους διευκολύνουν με τη στάση τους όπως ο ΣΥΝ.
  • Ο δρόμος για να δυναμώσεις κάθε αγώνα σου είναι να αγωνιστείς για τη λύση του κεντρικού προβλήματος: "ποιος κάνει κουμάντο", να ενισχύσεις την πρόταση του αγώνα που φτάνει ως το τέλος, την πολιτική προοπτική του αγώνα, τη δύναμη του αγώνα. Να ενισχύσεις το ΚΚΕ με κάθε τρόπο».

Και υπενθυμίζει ότι «είμαστε σε προεκλογική περίοδο όλοι τάζουν και υπόσχονται με πρώτη την κυβέρνηση (και ας λέει δήθεν ότι δε θα κάνει τώρα εκλογές). Εμείς δεν τάζουμε, εμείς σε καλούμε. Ψήφισε για σένα, ψήφισε αγωνιστικά. Στήριξε - ψήφισε το ΚΚΕ. Ελα μαζί μας, οργανώσου στην ΚΝΕ».

  • Στα πλαίσια του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» πραγματοποιούνται στο Νομό Χανίων προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, συζητώντας με νέους της υπαίθρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η αυλαία ανοίγει με την προφεστιβαλική εκδήλωση που θα γίνει μεθαύριο, Παρασκευή στο Καστέλι, στις 8 το βράδυ. Ενώ θα ακολουθήσουν την Κυριακή 10 Αυγούστου, στις Βουκολιές, στις 8 μ.μ. και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στα παλιά Ρούματα, επίσης στις 8 το βράδυ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσια η εμπειρία από το «ταξίδι» του (2003-09-04 00:00:00.0)
Πανηγυρική κορύφωση των εκδηλώσεων σε μια σειρά πόλεις (1999-09-02 00:00:00.0)
Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι (1999-07-20 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι προφεστιβαλικές (1999-07-01 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τη νεολαία της μειονότητας στη Θράκη (1997-08-30 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (1997-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ