Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λόγοι και αντίλογοι για τη συμφωνία Τουρκίας - ψευδοκράτους

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αμπτουλατίφ Σενέρ δήλωσε ότι η συμφωνία - πλαίσιο που υπεγράφη με το ψευδοκράτος ήταν το πρώτο βήμα για την τελωνειακή ένωση, «η οποία είναι μια μακρά διαδικασία».

Οπως αναφέρει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, ο κ. Σενέρ δήλωσε ότι με τη συμφωνία σκοπείται η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Τουρκίας -ψευδοκράτους. Είπε, επίσης, ότι όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση συνάπτει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με κράτη όπως ο Καναδάς, το Μεξικό, η Αλγερία, η Αίγυπτος και δε ζητεί την άποψη της Τουρκίας, έτσι και η Τουρκία προχώρησε στη συμφωνία - πλαίσιο με το ψευδοκράτος.

Ο Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα φέρει σε δύσκολη θέση την Τουρκία, ενώ δε θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τουρκοκυπριακή οικονομία.

Ο Τύπος στα Κατεχόμενα αναφέρεται και σε δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε απάντηση προς τον Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος είχε πει ότι οι εκλογές του Δεκέμβρη θα διεξαχθούν μεταξύ των δυνάμεων που υπερασπίζονται το ψευδοκράτος του και αυτών που δεν το υπερασπίζονται. Ο μόνος τρόπος διεξόδου από τα αδιέξοδα, δήλωσε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είναι να πούμε με την ψήφο μας «όχι» στη γραμμή που ακολουθεί ο Ντενκτάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ