Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Μαζί για την καθιέρωση της απλής αναλογικής

Τη στήριξή του σε κάθε δραστηριοποίηση, συντονισμό για να δημιουργηθεί ένα ακόμη πιο πλατύ δημοκρατικό κίνημα ενημέρωσης - κινητοποίησης του λαού για τη διεκδίκηση - καθιέρωση της απλής αναλογικής, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Νομών Αττικής, Πειραιά και Ιονίων νήσων.

«Σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του δικομματισμού σκιαμαχούν για να βρουν διαφορές στην πολιτική τους, ενώ οξύνεται η επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, αποφάσισαν να "ξεθάψουν" και την απλή αναλογική, αν και αυτά που προτείνουν, μόνο απλή αναλογική δεν είναι», αναφέρει η ανακοίνωση. «Χρειάζεται, συνεχίζει, πολύ θράσος για να μιλά, τώρα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για "υπεύθυνο - εποικοδομητικό διάλογο", αλλά να τον αρνείται όταν παίρνουν πρωτοβουλία τα ταξικά συνδικάτα - ομοσπονδίες να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό για την απλή αναλογική».

Το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι κυβερνώντας 20 χρόνια ούτε που διανοήθηκαν να υλοποιήσουν την υπόσχεση για την απλή αναλογική, πριν αναλάβουν την κυβερνητική εξουσία. Οταν επανειλημμένα το ΠΑΣΟΚ έχει απορρίψει όλες τις σχετικές προτάσεις στη Βουλή, ενισχύοντας χέρι χέρι με τη ΝΔ το δικομματισμό ως και πρόσφατα στην ψήφιση του νέου Συντάγματος.

«Σήμερα, τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κάθε εργαζόμενος και πολίτης αυτής της χώρας, καταλαβαίνει ότι ο προτεινόμενος διάλογος είναι ένα πρόσχημα, είναι αποπροσανατολιστικός. Αποσκοπεί αποκλειστικά στον εξωραϊσμό της κυβερνητικής εικόνας, στις εντυπώσεις, την ψηφοθηρία, στον εγκλωβισμό δυνάμεων. Στα διάφορα σενάρια κεντροαριστερών - κεντροδεξιών συμμαχικών κυβερνήσεων, για να εφαρμόζεται έτσι ή αλλιώς η ίδια πιο άγρια, αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική. Προσαρμοσμένη πάντα στις επιλογές της ΕΕ, μεγαλώνοντας τα κέρδη της πλουτοκρατίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα την ανάγκη δήθεν σταθερών κυβερνήσεων. Ομως για τους εργαζόμενους, το λαό γενικότερα, σταθερές είναι οι κυβερνήσεις που στηρίζονται στο λαϊκό κίνημα, που υπηρετούν τα λαϊκά - εργατικά συμφέροντα».

«Το Συνδικάτο στα πλαίσια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος όλα αυτά τα χρόνια, πάλεψε και θα συνεχίζει να παλεύει, στην καθιέρωση της απλής αναλογικής σαν πάγιο εκλογικό σύστημα σ' όλα τα επίπεδα, στο συνδικαλιστικό κίνημα των ναυτεργατών, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σ' όλους τους μαζικούς φορείς», τονίζει και καταλήγει: «Μια και ισοτιμία πολιτών στον καπιταλισμό δεν υπάρχει, ας έχουμε τουλάχιστον ισοτιμία της λαϊκής ψήφου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Διακήρυξη (2003-09-10 00:00:00.0)
Απλή αναλογική τώρα! (2003-09-09 00:00:00.0)
Διευρύνεται η στήριξη από τα εργατικά συνδικάτα (2003-08-30 00:00:00.0)
Ενεργοποιούνται τα εργατικά συνδικάτα (2003-08-26 00:00:00.0)
Απαιτούν καθιέρωση απλής αναλογικής (2003-08-21 00:00:00.0)
Απλή αναλογική τώρα! (2003-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ