Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Παιγνίδια» τρομο-υστερίας

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, δε δρα η «Αλ Κάιντα» στην Ελλάδα. Μας το είπε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον πλέον επίσημο τρόπο, διαψεύδοντας το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Νιου Γιορκ Τάιμς», που επικαλούνταν πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Πάντως, ανεξάρτητα από τα γνωστά και από αρκετές άλλες ανάλογες περιπτώσεις «παιγνίδια» των διαφόρων κέντρων εξουσίας στην Ουάσιγκτον, μας φτάνει και μας περισσεύει, ότι στη χώρα μας δρουν οι Αμερικανοί. Και όχι άπλα δρουν, ...αλωνίζουν!

Βέβαια, ελέω Ολυμπιάδας, δεν το κάνουν και με τον πλέον επίσημο τρόπο, μια και η δράση των μυστικών και όχι μόνον υπηρεσιών τους είναι πλήρως... νομιμοποιημένη.

Ακόμη, για παράδειγμα, δεν έχει δοθεί απάντηση στο ερώτημα: Επισήμως ή ανεπισήμως έκαναν «φύλλο και φτερό» το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι Αμερικανοί πράκτορες;

Σε ό,τι αφορά, πάντως, στο παιγνιδάκι της τρομολαγνείας που έχει ως αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση της αμερικανικής «φύλαξης» στην Ελλάδα κάθε άλλο λήγει με μια ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δημοσιεύματα με την ιδία θεματολογία γραφτήκανε πολλά στο παρελθόν και θα γραφτούν πολλά περισσότερα στο μέλλον. Δεν είναι δα και κάτι δύσκολο. Οι «κονδυλοφόροι» που εξυπηρετούν την εξωτερική πολιτική Μπους κάθε άλλο παρά δυσεύρετοι είναι πέραν του Ατλαντικού.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ και αυτά που γράφτηκαν στον αυστραλιανό Τύπο πάντως για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας του 2004. Οι Αυστραλοί λέει θέλουν να αποστείλουν δικό τους σώμα επιλέκτων δυνάμεων για τη φύλαξη των αθλητών τους.

Προφανώς και εδώ (όπως και σε παρόμοια «αυθόρμητα» δημοσιεύματα που είχαμε παλιότερα) κάποιοι έχουν «πεταχτεί έξω» από κάποια μοιρασιά. Ποιος και τι όμως... τρέχα γύρευε.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ από τα σύννεφα ο Αριελ Σαρόν, μετά τις δυο επιθέσεις αυτοκτονίας που αποδίδονται στη «Χαμάς» και τις «Ταξιαρχίες του Αλ Ακσα», ενώ τα πράγματα οδηγούνται σε νέο αιματοκύλισμα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πάντως δεν μπορεί κάνεις να διαφωνήσει πως... έτοιμη την είχε την απάντηση. Πλήρης διάλυση κάθε δυνατότητας αντίστασης των Παλαιστινίων για να ξανά-έχουμε... εκεχειρία.

Λες και τα ισραηλινά τανκς και βομβαρδιστικά, τα οποία είναι σε πλήρη ετοιμότητα, μπορεί κανείς να τα εμπιστευτεί όταν πραγματοποιούν ασταμάτητα επιθέσεις τους τελευταίους δύο μήνες.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το ίδιο «σενάριο» να υλοποιείται στην περιοχή, και τελικά οι εξελίξεις πρέπει να κρίνονται από την απάντηση στο ερώτημα ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούνται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ